Руското министерство на отбраната съобщи, че негови части за противовъздушна отбрана са унищожили 13 украински ракети над южната Белгородска област. Губернаторът на областта каза, че има един загинал, а четирима са ранени, предаде Ройтрес.

Губернаторът на Брянска област, също в Южна Русия, съобщи за свалянето на шест украински дрона.

В изявление на министерството се казва, че подразделения в Белгородска област са осуетили „опит на киевския режим да извърши терористична атака“, като са свалили 13 ракети.

Губернаторът на граничещата с Украйна Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи, че при поразяването на къща е загинал един мъж. Четирима души са в болница с наранявания. Десет жилища са претърпели щети, водоснабдяването в град Белгород е нарушено, уточни той.

Украинските въоръжени сили публикуваха в „Телеграм“ видеоклип, който според тях показва небето над Белгород, на чийто фон  се вижда поне една горяща сграда.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз съобщи за шест свалени дрона в рамките на, както той каза, „поредната осуетена украинска терористична атака“. Богомазц каза, че няма пострадали.