В началото на този хороскоп нека пожелая на всички които следят моите хороскопи Честита Новата 2024 и въпреки трудностите, които тя носи със себе си, ние да я посрещнем с усмивка и надежда, че можем да променим не само сосбтвените си съдби, но и съдбата на човечеството към по-добро! Да бъде! Амин! 2024 ще бъде втората година от големите световни, икономически и политически промени, които ще приключат в края на 2026, началото на 2027. През януари все още ще имаме време да завършим започнати през 2023 година дела, но ще трябва да се движим на бързи обороти, защото самата година ще изисква от нас бързи реакции, решения, нагаждане към неочаквани обстоятелства, преживяване на неочаквани събития. През този ден мнозина ще се зарадват на добра новна, събитие или среща с момиче или с млада жена. Днес православна църква отбелязва деня на Свети Василий Велики (Васильовден: Василовден, Василица, Василия, Сурваки, Сурва, Сурува, Суроздру) – именници: Васил, Василка, Веселин, Веселина, Весела, Веска, Василена, Василиса, Вълко, Вълка, Вълкан, Вълкана). Национален празник днес имат Бруней, Камерун, Китай, Самоа, Словакия, Судан, Хаити и Чехия.
Ако сте родени под знака на Овен, Лъв или Стрелец, в понеделник могат да възникнат по-големи или неочаквани разходи за семейството ви. Това може да ви накара да преосмислите някои покупки, които сте планирали лично за себе си. Това ще бъде успешен ден в начинания или ангажименти свързани с роднини или с приятели. Мнозина ще се зарадват на новина свързана с бременност или с раждане на дете. Понеделник носи промени в приятелски отношения, поради възникването на нови цели в живота. Това ще бъде благоприятен ден за нови запознанства и срещи. За родените под знака на Овен, понеделник носи общуване с нови хора, разговори онлайн, събирания на публични места. Родените под знака на Лъв, ще имат романтични, интимни или други лични вълнения и преживявания. За родените под знака на Стрелец, притесненията трябва да се чистят бързо, за да не влияят на настроението и на здравето ви.
Ако сте родени под знака на Телец, Дева или Козирог, в понеделник не бързайте да стартирате новите си проекти, само защото ги приемате като неотложни задачи. Проверете всичко, вниквайте в детайлите и тогава действайте. Днес избягвайте противоречия свързани с вещи или имот, не разваляйте хубавите тенденции. Вероятна е ангажираност с различни финансови документи. За родените под знака на Телец, понеделник носи ангажимент или важно събитие свързано с близък човек. Родените под знака на Козирог, ще са много неотстъпчиви и това лесно може да провокира неприятни конфликти. За родените под знака на Козирог денят носи важни новини отблизо и далеч.
Ако сте родени под знака на Близнаци, Везни или Водолей, днес за вас ще бъде важно да постигнете успех в реализацията на ежедневните си задачи. Бъдете предпазливи, защото амбицията ви може да доведе до прибързани решения и грешки. Понеделник ще бъде благоприятен ден за пътуване свързано с посещение на определено място, с предварителна уговорка. Днес внимание ще изискат действия или ангажимент свързан с пари. В любовните си отношения избягвайте да се поддавате на силни емоции и необмислени реакции. Родените под знака на Близнаци, ще имат един чудесен ден за лична и професионална реализация, но без да витаете из облаците. Ако сте родени под знака на Везни, днес ще трябва да стъпвате на пръсти и да избягвате сериозни решения и нови начинания. За родените под знака на Водолей, понеделник дава знак за внимание, да се избягват коментари или решения под влиянието на фалшиви новини. Хитростите днес ще се обърнат срещу вас.
Ако сте родени под знака на Рак, Скорпион или Риби, за вас понеделник няма да е толкова успешен ден. Бъдете организирани и последователни в ангажиментите си в началото на новата седмица. Вероятно ще имате интересни възможности за изява и за успех, но енергията или ресурсите ви ще са ограничени.  Здравето ви може да изиска грижа, която не бива да бъде омаловажавана. В любовните ви отношения днес ще се изиска търпение, компромиси, нагаждане към ситуациите. Родените под знака на Рак, ще са неспокойни, ще са склонни да се страхуват за малки, незначителни неща, прояви на паника или нетърпение. За родените под знака на Скорпион, понеделник ще изиска по-сериозно внимание при разрешаване на неприятности, които са възникнали през миналата седмица. За родените под знака на Риби, понеделник не носи значителни успехи, а по-скоро ангажиране със задачи, които се развиват в момента.