„В „сглобката” нищо не върви, както трябва да бъде в една нормална коалиция”. Това заяви политологът Милен Любенов в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

„Очевидно има няколко поста, които да се поделят между коалиционните партньори”, каза той и даде пример с европейски коалиции, където има разпределение между партиите.

Според политолога неяснотите в управляващата „сглобка” се отразяват и на дейността на местната власт. „Столичният общински съвет е част от по-голямата картина на ротацията”, уточни той относно продължаващия с месеци избор на председател на общинския съвет в София.

„Все още се търсят някакви баланси между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Тази заявка за опозиция от страна на ГЕРБ не е изненадваща”, каза Любенов по повод позицията на ГЕРБ от днес, че остават опозиция в София.

Любенов прогнозира, че на предстоящите европейски избори избирателната активност ще бъде по-ниска, отколкото на последния парламентарен вот. „Битката ще бъде между твърдите ядра. Каквито и нови политически проекти да се появят, едва ли ще могат да разчитат на нов вот и мобилизация”, допълни той.