Михаил Миков: Променящите Конституцията не чуха предупрежденията

0

„В органите на съдебната власт винаги е имало влияние на политици и лобисти. Красьо Черния, Пепи Еврото, Мартин Божанов-Нотариуса – всички имат някакви прякори. Обикновеният гражданин не стига до техните услуги”.

Това заяви бившият председател на Народното събрание Михаил Миков пред NOVA NEWS.

Той обясни, че „когато парите са висша ценност в обществото, е възможно да има такива сраствания в съдебната система“. „За последните 30 г. в нашето общество парите, печалбата, интересите, бизнесът, капиталът се концентрираха. Чрез тях се търсят пролуки за благоприятно решение на един или друг казус, когато той е на масата на съдебната власт”, коментира бившият министър на вътрешните работи.

Той прогнозира и нови неуредици с промените в основния закон. „Променящите Конституцията не чуха предупрежденията, че тези изменения ще донесат повече проблеми, отколкото ще решат”, заяви Миков.

Той отказа да коментира евентуална хипотеза вицепрезидентът Илияна Йотова да застане начело на БСП. Според него, който и да седне в стола на сегашния лидер Корнелия Нинова, това няма да промени курса на партията към „второразрядна политическа формация”.

„Разломите от управлението на Нинова са толкова големи, че един човек или група хора, свързани със сегашното ръководство, нямат шанс да направят нищо”, обясни бившият председател на БСП.