Полският министър на отбраната Владислав Кошиняк-Камиш заяви в интервю, че страната му трябва спешно да се подготви за заплахата от война с Русия, предаде ДПА. Министърът заяви това пред в. „Супер Експрес“ в отговор на въпрос дали смята за възможно военното поражение на Украйна и последващо руско нахлуване на полска територия.

„Очаквам всеки сценарий и се отнасям най-сериозно към най-лошите от тях. Това е задачата на един министър на отбраната в ситуацията, в която се намираме днес“, отговори консервативният политик. 42-годишният Кошиняк-Камиш добави, че „не е казал тези думи просто така“, а ги е преценил внимателно.

Министърът заяви, че подчиненото му ведомство вече е започнало конкретни стъпки за подготовка за заплахата, включително проучване на пропуските в доставките на въоръжение за армията.

Въпреки че мащабните поръчки за въоръжение са много важни, индивидуалното оборудване на всеки войник трябва да се разглежда също толкова сериозно, каза той. Кошиняк-Камиш заяви, че Полша възнамерява да играе много важна роля в общата отбрана на ЕС.

Източник: БТА