Въздушна тревога и ракетни удари в Киев тази сутрин. Българската делегация начело с председателя на Народното събрание Росен Желязков е в бомбоубежище, В цяла Украйна е обявена тревога за опасност от въздушна атака. Украинските отбранителни системи са отблъснали руско ракетно нападение срещу Киев, съобщи кметът Виталйи Кличко. 

Сирените за въздушна тревога са се задействали около 5 часа сутринта. До момента са усетени два пъти силен гръм и експлозия. В Киев ситуацията е напрегната. Охраната на делегацията от НСО събудиха всички членове на делегацията с предупреждение да се слезе в бомбоубежището.

Взривовете се чуваха и докато журналистът на бТВ Десислава Ризова се включваше на живо от украинската столица, за да съобщи, че българските политици са в укритие и не е ясно как и кога ще успеят да се приберат в България.

Председателят на парламента Росен Желязков е на посещение в Киев. Той и тримата депутати в българската делегация – депутатите от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, Ивайло Мирчев от ПП-ДБ и Станислав Анастасов от ДПС разговаряха вчера с представители на местните власти и с пострадали хора.