„Всъщност няма никаква яснота за кабинета след ротацията. Единственото предварително уговорено нещо – че Денков ще бъде образователен министър, не беше спазено от страна на ПП. Разбираме, че Денков поставя ултиматум да бъде външен министър, защото пред колеги е казал, че иска да пътува”. Това каза в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Делян Добрев. По думите му, по този начин излиза, че ГЕРБ няма да има нито едно министерство в новия кабинет.

Според Добрев „профилът на Мария Габриел предполага тя да бъде външен министър, защото тя има опит в тази сфера, докато профилът на Денков предполага той единствено да бъде образователен министър,  защото няма никакъв опит във външната сфера”. „Сглобката претърпя пълен провал”, категоричен е депутатът.

Той коментира неосъществена визита на делегация, начело в Николай Денков, в САЩ. „Щатите не ги искат, защото те в продължение на година и половина наляха милиарди в режима на Путин през „Лукойл”. Това е истината”, твърди депутатът от ГЕРБ.

Сглобката претърпя пълен провал”, категоричен бе депутатът. „С това правителство и еврозоната ще ни е само по въздух. Ще я видим през крив макарон, защото инфлацията ни е три пъти по-висока, отколкото трябва да бъде”, допълни Добрев. Според него няма да приемем еврото нито през 2025 г., нито през 2026-а. Той отправи покана към „Продължаваме Промяната” да подкрепи деветмесечен кабинет на ГЕРБ.

Източник: Нова телевизия