В случай на война с НАТО Русия ще бъде принудена да „отвърне асиметрично“ и да използва ракети „със специални бойни глави“. Това написа зам.-ръководителят на руския Съвет за сигурност (СС) Дмитрий Медведев в канала си в Telegram, предаде ТАСС.

Той отбеляза, че „ако, не дай си Боже, се случи такава война, тогава тя няма да върви по сценария на специалната военна операция“ и „няма да се води в окопите с артилерия, бронирани машини, безпилотни самолети и средства за радиоелектронна борба“ „НАТО е огромен военен блок, населението на страните от алианса е почти един милиард души, а общият им военен бюджет може да достигне един и половина трилиона долара“, написа Медведев. „Поради несравнимостта на нашите военни потенциали, ние просто няма да имаме избор. Отговорът ще бъде асиметричен. За защита на териториалната цялост на страната ни ще бъдат използвани балистични и крилати ракети със специални бойни глави (ракети със специална бойна глава, т.е. ядрено оръжие – бел. ТАСС). Това се основава на нашите доктринални военни документи и е добре известно на всички. И това е прословутият Апокалипсис. Краят на всичко“, подчерта зам.-председателят на руския Съвет за сигурност .

Според Медведев досега „всички европейски лидери цинично лъжат своите граждани“, говорейки за необходимостта да бъдат подготвени „за война с Русия“. „И въпреки че Русия многократно е говорила за липсата на планове за конфликт със страните от НАТО и ЕС, изключително опасните разговори по тази тема продължават“, констатира той. Причините за това са очевидни, продължи той. „Необходимо е да се отвлече вниманието на избирателите, за да се оправдаят многомилиардните разходи за закъсалата бандеровска „Украйна“.

В крайна сметка огромни пари не се изразходват за решаване на социални проблеми в тези държави, а за война в умираща страна, която е чужда на данъкоплатците, чието население е избягало из Европа и тероризира местните жители. Затова всеки ден лидерите на тези страни вещаят: трябва да се подготвим за война с Русия и да продължим да помагаме на Украйна и следователно трябва да произвеждаме повече танкове, снаряди, дронове и други оръжия“, пише Медведев.

Той заключи, че европейските лидери „трябва да кажат на своите избиратели тежката истина и да не се отнасят към тях като към безмозъчни идиоти“. „Обяснете им какво наистина ще се случи, а не повтаряйте фалшивата мантра за готовност за война с Русия“, завършва Медведев.