Изтрити са били телефоните на убития миналата седмица Мартин Божанов – Нотариуса. Смята се, че това е станало след стрелбата, разкри „24 часа“. Сигналът за убийството е бил подаден 50 минути след като Божанов е ликвидиран с един куршум в главата. В първите минути след стрелбата той е бил жив.

Съпругата му Габриела се обадила в МВР, а от записите от камери става ясно, че тялото е стояло проснато до колата близо час. Уредите обаче не са заснели едната врата на джипа, а другата през цялото време е била отворена, заради което автомобилът свети. Част от колата е скрита за камерата и не е ясно дали някой е влизал.

За изтриването на телефоните станало ясно, след като Софийският градски съд, позволил на прокуратурата да приложи данните от него по разследването за натиск на магистрати. Когато били отворени обаче, се оказало, че имат само фабричните приложения за операционната система iOS. Нямали дори вайбър, макар часове преди убийството Божанов да си качва стори в него, което гласи: “Колкото по-малко знаеш, толкова по-спокойно спиш”.

След убийството са затворени и магазинът, и баничарницата на Божанов в столичния кв. “Княжево”. Те не отворили на следващия ден. Не е ясно дали отново ще работят, служителите са получили обаждания, че тепърва ще се решава.

Със светещи външни лампи, но счупени прозорци пък е частният клуб на Божанов сега. Той не работи от малко повече от година – приблизително от времето, в което бяха закрити и помещаващите се наблизо спецсъд и спецпрокуратура.

Днес външните первази на заведението SS club в столичния кв. “Гео Милев” тънат в прах.

Хора от района обаче си спомниха оборотите на ексклузивния клуб, в който се влизало само с членска карта. Отвън били паркирани луксозни коли. Жителите на квартала разказват и за мистериозни уреди, които виждали в близкия гараж. Не е ясно за какво са служили и дали са били заглушители например. Какво се е случвало в клуба, вече е част от разследването на прокуратурата. Ще се уточнява кои магистрати са членували в него и дали той не е бил прикритие за кадруване в съдебната система, подобно на ресторанта “8-те джуджета”, движен от бившия следовател Петьо Петров-Пепи Еврото, който е в неизвестност.