Нашите младежи трябва да се подготвят да управляват България, ние имаме уникални кадри. Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски докато в София тече IX-та конференция на младежкото ДПС.

А на въпрос какви са очакванията му за конференцията, която трябва да избере ново ръководство на партията той бе лаконичен. „Тази работа трябва да приключи и да се стягаме за избори“. А на въпрос какви ще са изборите, той каза: „Не се знае, ако ПП-ДБ си изпълнят написаното, ще има само европейски. Ако не го направят – г-н Борисов и ГЕРБ да решават“.

Пеевски настоя, че ПП-ДБ трябва да си изпълнят договорката, Николай Денков да си отиде в образователното министерство, а ГЕРБ да решат кой да отиде във външно.

„ПП-ДБ се опитват да изопачат нещата. Няма никаква претенция от ГЕРБ да вземат министерството. Това министерство е на ГЕРБ и те решават какво да се случи. Прекомерното желание на ПП-ДБ да вземат още едно министерство. Ако вземат още едно, ротацията е безсмислена. Те ще са взели всичко“, коментира депутатът от ДПС. Според него те и сега имали всичко – цялата власт и премиер.

Той се ядоса, че ПП-ДБ са мълчали 9 месеца, а сега се събудили точно преди ротацията – сетили се да питат защо Бойко Борисов е начело на външната комисия в НС, а Мария Габриел е външен министър.

„С тази еволюция е нормално да се премери тежестта на партиите и да се види кой колко министри трябва да има. В този аспект г-н Борисов направи огромна отстъпка. ГЕРБ нямат никакви претенции, а ПП-ДБ искат да вземат едничкото малко министерство на ГЕРБ“, каза той.

Източници: „24 часа“, epicenter.bg