Президентът на САЩ Джо Байдън може да не осъзнава, че все още е жив. Това мнение изрази в петък бившият американски лидер Доналд Тръмп, предаде ТАСС.

„Не мисля, че той знае, че е жив“, каза Тръмп за Байдън, говорейки на събитие на Националната оръжейна асоциация в Харисбърг, Пенсилвания. Според Тръмп работното място на Байдън е „заобиколено от много умни, но много зли хора“.

81-годишният Байдън често прави различни грушки и словесни гафове в публичните си речи. Републиканците използват това в партийна битка, за да поставят под съмнение психическата и физическата способност на държавния глава да продължи да ръководи Съединените щати, посочва ТАСС. 

Говорейки на предизборно събитие в Лас Вегас на 4 февруари, Байдън каза, че малко след пристигането си в Белия дом се е срещнал с френския президент Франсоа Митеран, който почина през 1996 г. На 7 февруари на подобно събитие в Ню Йорк Джо Байдън каза, че през 2021 г. е общувал с германския канцлер Хелмут Кол. Последният почина през 2017 г., припомня агенцията.