Районната прокуратура в Сливен  съобщи в петък за шокиращо престъпление в града – мъж опитал да изгори живи бившата си приятелка и детето им, като ги залял с бензин. В ръката си нападателят държал запалка, а младата жена едва успяла да се спаси.

Пред bTV се съгласи да говори пострадалата жена от Сливен. От съображения за сигурност тя не показва лицето си. Нападението е извършено на 9 февруари сутринта около 7:30 ч., когато тя отива да остави сина си, който е на 2 години и 8 месеца, в детска ясла.

„Бащата на детето ни пресрещна на път за яслата. Отвори вратата на автомобила и извади от пазвата си двулитрово шише със запалителна течност. Мисля, че е примес дизел и бензин. Поля с нея мен и част от детето ни“, разказа младат

Майката и детето са били в друг автомобил, момченцето е било отзад на детско столче.

„Каза, че ще ни драсне клечката и да изгорим. Не го интересува какво ще му се случи, защото така или иначе има някаква присъда, която трябва да излежи“, спомня си още жената.

Тя слязла от колата и опитала да извади и детето. Бившият ѝ приятел я блъскал и опитвал да свали детето заедно със столчето. През цялото време е държал запалката в ръка.

Колата не жената е била в средата на платното, минавали са доста коли, но само един човек – млад мъж, е спрял. Отворил е прозорецът и попитал има ли нужда от помощ. Повикал е помощ на тел. 112 и е останал, докато дойде полицията.

Агресивният мъж има ограничителна заповед да се вижда с майката и детето. Многократно е упражнявал физическо и психическо насилие над жената.

„Най-много се страхувам какво ще се случи оттук нататък. Дали той ще бъде на свобода, дали аз трябва да се оглеждам постоянно в страх. Щом той е стигнал дотам да направи опит за предумишлено убийство, следващият път може да е фатален“, сподели младата майка.

Нападателят беше задържан още в петък за 72 часа за подготовка на убийство на двама души. Има и обвинение за нарушаване на ограничителна заповед. Предстои прокуратурата да внесе искане за задържането му под стража.