Двама служители на реда, които по това време не са били на служба, застреляха жена в Хюстън, която снощи открила огън в „Лейкуудската църква“ – една от най-големите евангелски църкви в САЩ, ръководена от популярния телевизионен евангелист Джоел Остийн, предаде Ройтерс, като се позова на местната полиция.

Жена на възраст около 30 години влязла в църквата въоръжена с дългоцевно оръжие и придружена от дете на около 5 години, и открила огън, заяви снощи пред репортери началникът на полицията в Хюстън Трой Финър.

Двама полицаи, които по това време не били на служба, я застреляли преди тя да успее да убие някого в църквата, в която се водела подготовка за провеждане на служба на испански език, каза още Финър.

По думите на Финър двама души са ранени, включително детето, което е било с жената. Официални представители заявиха, че се опитват да разберат каква е връзката на детето с открилата огън жена, както и нейните мотиви.

Детето е откарано в детската болница в Тексас и е в критично състояние, съобщиха служители. Мъж на около петдесет години е бил ранен в крака, но състоянието му не е критично и той също е приет в местна болница.

„Тя е имала дългоцевно оръжие и е можело да бъде много по-лошо“, посочи Финър.

Жената също така заплашила, че има бомба, което по думите на Финър накарало властите да претърсят раницата и автомобила й. Те не открили никакви експлозиви.

„Сърцата ни са с хората, засегнати от днешната трагична стрелба, както и с цялата общност на „Лейкуудската църква“ в Хюстън“, се казва в изявление на губернатора на Тексас Грег Абът.

„Лейкуудската църква“, в която могат да се побират около 16 000 души, се ръководи от Остийн и неговата съпруга Виктория Остийн, която също е пастор. Джоел Остийн е един от най-богатите и популярни пастори и проповедници на евангелието на благоденствието в САЩ.