Неизвестен до момента извършител е стрелял по автобус на Общинския пътнически транспорт в Габрово. Това съобщават на Фейсбук страницата си от Община Габрово.

От местната администрация определят акта като дръзко вандалско посегателство.

„Около 17:57 часа на ул. „Лазурна“, при движение в района на автобусната спирка до студентското общежитие в посока кв. Русевци, водачът на автобус, изпълняващ редовен курс по линия на обществения градски транспорт чува гръм и звук от пръскане на стъкло. Оказва се, че причината е произведен изстрел по автобуса. За късмет, намиращият се по същото време пътник в превозното средство не е пострадал. За случая са уведомени органите на реда в Габрово. По непотвърдена информация в инцидента са участвали деца“, посочват в съобщението си от местната администрация.

Също вчера, късно вечерта в района на блок „Катюша“, друг екологичен автобус е уцелен с камък в страничния капак от група деца, съобщават още от общината.

Според информация на администрацията посегателствата над превозни средства на обществения транспорт на Габрово са повече от седем за последните шест месеца.