Бойко Борисов ги държи на власт, за да ги наблюдава отвътре. Но Бойко пропуска нещо, че ПП-тата не са политически играчи, те са измамници, това е друго трасе, използват се други средства! Христо Иванов не отиде днес в бТВ, за да може Кирето да е номер едно по НОВА и той да кара влака, да лидира и контролира стратегията на ПП за изнудване на ГЕРБ.

Това заяви журналистката Калина Андролова, анализирайки събитията на политическата сцена през последните няколко часа.

Обобщени, те изглеждата накратко така: ППДБ предложи на ГЕРБ меморандум, чрез който да си поделят държавата. Тази сутрин Кирчо го презентира по телевизията. В същото време Христо Иванов върза тенекия на бТВ. Сетне Борисов в кулоарите каза на Петков да си гледа работата…

„ПП скачат на ГЕРБ сега, поставят ултиматуми и искат повече отколкото им се полага изобщо. В тази връзка искам да кажа, че ако ПП влязат в регулаторите, ще опоскат всичко и ще приключат ГЕРБ! Влязат ли в регулаторите, ще започнат гаражната разпродажба на държавата. ГЕРБ играят много сложна игра, но трябва МНОГО ДА ВНИМАВАТ с измамниците!

Може пепейците да нямат подготовка за политиката, но са царе на измамите, които прилагат и в комуникацията си с външните фактори. Те нямат политическа стратегия, те ползват стратегията на измамата и илюзията. ОБЕЩАВАТ ВСИЧКО ПО МНОГО И БЕЗ СЪОБРАЖЕНИЯ. И винаги са преди политическите си конкуренти. ПП изкорениха съпротивителните сили на националната власт и ни превърнаха в палячовска държава, която работи сама срещу себе си с огромен замах!

ПП приключиха Гешев (въпреки че ГЕРБ накрая временно ги замотаха), приключиха Радев (правомощията) и сега отново показват неизкоренима страст да приключат Бойко. Тази война няма да свърши. Бойко ги държи на власт, за да ги наблюдава отвътре. Но Бойко пропуска нещо, че ПП-тата не са политически играчи, те са измамници, това е друго трасе, използват се други средства! Ако политиците не могат да закрият енергетиката, то измамниците могат! Те нямат ангажимент към държавата и бъдещето. Имат ангажимент към успеха на измамата, която сътворяват“, коментира Андролова в социалната мрежа.

По-нататък анализът й продължава с разбор на телевизионния рекет на Петков.

„Тази сутрин Кирето се обръща към ГЕРБ: „ХОРА, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ВЪРВИТЕ С НАС!“ Все едно Кирето е преродения Alexander the Great и волята му движи историята. Кирил Петков си призна защо толкова настояват Денков да е външен министър. За да уговаря подкрепа в чужбина за политическата им власт! Нищо повече, ПП се крепят на лазенето пред външните фактори. Качествата им се изчерпват със слугинажа, в който наистина са най-добрите за последните 30 години. ПП работят здраво срещу ГЕРБ и си наеха лобисти с държавни пари, за да наливат бетон в позициите си, докато ГЕРБ им правят отстъпка след остъпка.

Христо Иванов не отиде днес в бТВ, за да може Кирето да е номер едно по НОВА и той да кара влака, да лидира и контролира стратегията на ПП за изнудване на ГЕРБ. ПП-ата заплашват с избори две в едно, все едно, че изходът от тези избори ще е в тяхна полза. Добре е да бъдат оставени да премерят силите си на избори, отколкото да скачат с бутонките из медиите в качеството си властници. И от силна позиция да РЕКЕТИРАТ партньорите си. Още преди да си измие очите сутринта, Кирето, разпуснат и стресиран, плаши хората от екрана на НОВА с огромните си несъответни претенции за управление на света! ЩЕ ПОДМЕНЯ РЕГУЛАТОРИТЕ, ЩЕ ПРОМЕНЯ СЛУЖБИТЕ, ЩЕ ПРАВИ БЪЛГАРИЯ ДА СВЕТИ!

Не мога да разбера кой идиот гласува за тези измамници. Ще страдаме продължително, десетки години от обедняването, което тези плаващи по повърхността скъсани хартиени корабчета, смятащи себе си за хитри атомни подводници, нанесоха на държавата! И все още не могат да бъдат спрени. Защото измамата повлича умовете на хората, създава им мотиви за действия, които са в тяхна вреда. Добрият измамник кара жертвата да се бори за постигане на своето нещастие със страстното убеждение, че постига щастие. Затова пускането на аматьори на политическата сцена беше историческа грешка. Под лозунга за борба за по-добра България, ни превръщат в робска витрина на чуждите стратегически цели без оглед на какъвто и да е здрав разум. Такова лазене никога не е било! Боклуците дават всичко, без дори още да са им го поискали. Важното е да влачат, а след тях нека бъде ПОТОП“, пише още Андролова.

В публикацията си тя обърна и специално внимание на днешната реч на председателя на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той разкритикува остро премиера Николай Денков за думите му, че не е важно дали българската икономика ще пострада, важното е санкциите да имат ефект върху Русия.

Вижте цялата ѝ публикация: