Дилър на наркотици е заловен при съвместни действия от ОДМВР – Пазарджик. Органите на реда спрели лек автомобил на пътя Пазарджик – Пловдив.

34-годишен пътник в минивана от областния град изхвърлил на пода на возилото суха листна маса. У него били открити и две полиетиленови топчета със същото съдържание. Проверката установила, че това е синтетичен канабиноид с обща маса над 105 грама, съобщава БНТ.

Мъжът е стар познайник на органите на реда, с множество криминални регистрации, осъждан и изтърпявал наказания „лишаване от свобода“. Криминалистите го засекли като дилър на този вид наркотик за територията на квартал „Изток“ в областния град.

В хода на спецоперацията екипи на полицейските управления в Панагюрище и Пазарджик, на участъците в Лесичово и квартал „Изток“, са засекли още трима мъже и една жена притежаващи наркотици. От тях са иззети различни количества синтетичен канабиноид, марихуана, амфетамин и хероин.

Униформените са задържали и мъж от Пазарджик предложил подкуп на проверяващи го полицаи е задържан на територията на Белово. Автопатрул на местния участък извършвал контрол над участниците в пътното движение.

Униформените спрели и микробус с водач 26-годишен пазарджиклия и констатирали нарушение на Закона за движение по пътищата. Тогава мъжът решил, че ще му се размине и подхвърлил в кората на едната от вратите на служебния автомобил банкнота с номинал от 50 лева. Дежурна група при РУ-Септември е извършила оглед на мястото, а парите са иззети, като веществено доказателство, съобщават от МВР.

В акцията са установени още извършителите на домови кражби, такива от строителен обект и магазин и на мобилен телефон. Двама са задържани, като автори на вандалски прояви. Един е счупил няколко пейки в района на еко пътека край Панагюрище, а друг нанесъл щети на кафе автомат.