Седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е пазил в тайна от всички новината за преминаването си във „Ферари“, че дори не казал на родителите си до деня, в който тя беше обявена официално.

Британският пилот разтърси света на Формула 1, когато на 1 февруари стана ясно, че се присъединява към италианския тим през следващата година, въпреки че подписа нов договор с „Мерцедес“ през миналото лято.

„Не говорих с никого. Не казах на родителите си до деня, в който това беше обявено. Така че никой не знаеше“, каза Хамилтън пред подкаст на ББС.

„Наистина исках да го направя за себе си. В крайна сметка трябваше да разбера кое би било най-доброто за мен“, добави той.

Тогава стана ясно, че двугодишната сделка, подписана с „Мерцедес“ и обявена миналия август, всъщност е за една година с опция за втора, която Хамилтън не е приел.

Хамилтън е информирал шефа на „Мерцедес“ Тото Волф за решението си да напусне ден на закуска в дома му ден по-рано. Те станаха близки приятели през годините, след като Хамилтън се присъедини към „Мерцедес“ от „МакЛарън“ през 2013 година.

39-годишният Хамилтън и Михаел Шумахер имат рекордните по седем титли във Формула 1, а Хамилтън е категоричен лидер със 103 победи и 104 полпозишъна.

В миналото Хамилтън е говорил за симпатиите си към тима на „Ферари“, с който Шумахер спечели пет от световните си титли.

„Искам да кажа, че възможността просто се появи и аз си казах: „Добре, трябва да помисля за секунда“. Но нямах много време да мисля, трябваше просто да се доверя на усещането си и реших да се възползвам от възможността“, допълни британецът.

Хамилтън започва последния си сезон с „Мерцедес“ в събота на откриващото сезона Гран При на Бахрейн. Последната му победа беше на Гран При на Саудитска Арабия в предпоследното състезание от кампанията през 2021-а, където Макс Ферстапен спечели първата от трите си поредни титли с „Ред Бул“.