Днес от 9 ч. до 12 ч. се променя организацията на движение в участък от път II-99 Бургас – Созопол, в района на пътен възел „Крайморие“, предаде ФОКУС.

Временната организация е за монтирането на метална рамка, предпазваща мостовото съоръжение от преминаване на извънгабаритни моторни превозни средства с височина над 4,8 м, съобщава АПИ.

Движението в района на пътния възел ще бъде ограничено и ще се пренасочва по обходни маршрути. За пътуващите в посока Бургас – Созопол трафикът ще се отбива преди пътен възел „Крайморие“ през с. Маринка – с. Ново Паничарево – с. Ясна поляна – Приморско. Пътуващите в посока Созопол – Бургас ще бъдат пренасочвани преди пътен възел „Парк Росенец“ по маршрута: с. Росен – с. Ясна поляна – с. Ново Паничарево – с. Маринка – Бургас. Пътуващите от Царево и Приморско в посока Бургас ще могат да ползват следния обходен маршрут: пътен възел „Приморско“ – с. Ясна поляна – с. Ново Паничарево – път I-9 Маринка – Бургас. Екипи на „Пътна полиция“ ще регулират движението и ще пренасочват шофьорите по обходните трасета.

След 12 ч. до завършване на монтажните дейности движението ще се осъществява в една лента на второкласния път II-99 Бургас – Созопол.

Монтирането на рамката ще се изпълни през почивния ден, за да се избегне натоварения трафик през работната седмица за пътуващите от общинските центрове до град Бургас.