Жители на столичния квартал „Овча купел“ излязоха на нов протест срещу мигрантите. Акцията беше организирана в социалните мрежи, а сборният пункт е паркингът на метростанция „Мизия“ в кв. „Овча купел“ в близост до центъра за настаняване на бежанци.

Зачестилите случаи на агресия между мигранти и българи в столицата изкараха на улицата над 500 души в столичния квартал „Овча купел“ с искане за осигуряването на спокойствието в районите около бежанските центрове в столицата.

Единият от тях е на метри от една от най-големите метростанции в София – спирка „Мизия/НБУ“ и в непосредствена близост до самия Нов български университет, където учат хиляди български, но и чуждестранни студенти. Инициативата е под наслов „Овча купел – без страх и насилие“.

Исканията на организиралите се столичани около бежанския център във вторник вечер включват: да се засили полицейското присъствие около бежанския център, да се изгради система за видео наблюдение в района, както и да се започнат действия по преместване на самия център извън квартала.

Източници: Агенция „Фокус“, dnes.dir.bg