Украйна предприе нови атаки с дронове по Русия за втора поредна вечер, предадоха световните агенции, като се позоваха на местни представители.

Причинени са били щети на газопровод и на електропреносна мрежа, което е довело до спиране на тока за няколко села в Белгородска област, предаде Ройтерс.

„Никой не е ранен“, заяви Вячеслав Гладко, губернатор на областта, която граничи с Украйна.

Четири украински дрона са били унищожени там и падащите отломки са причинили щети на газопровод, захранващ с газ едно село и са станали причина за спиране на тока в две други села, заяви Гладков. В град Губкин няколко къщи са били повредени.

Губернаторът добави, че град Шебекино е бил подложен на обстрел от украинските сили, като един мъж е бил ранен и електропровод е бил повреден.

Губернаторът на Курска област Роман Старовойт  каза, че са били унищожени четири насочени към нея украински дрона.

Губернаторът на Воронежка област Александър Гусев каза, че противовъздушната отбрана на няколко пъти е била ангажирана за отблъскване на атаки с дронове на Украйна, но нямало последици за цивилни обекти в резултат на нападението.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз заяви, че силите за противовъздушната отбрана са унищожили 7 дрона.

В Липецка област също беше обявена тревога за атака с дронове.

Вчера Украйна атакува с дузина ракети и дронове цели в Русия, като при атаката бяха нанесени сериозни щети на голяма петролна рафинерия. Въоръжени проксита на Украйна пък се опитаха да преминат през сухопътната граница, припомня Ройтерс.