Бяхме свидетели на специална военна операция, която ГЕРБ спретна на ПП-ДБ и тъй като за вторите 60 позиции в регулаторите са по-важни от 600 000 избиратели, те се поддадоха на рекета. А може би и седенето в скута да им е харесало, както да им се е усладило мазното турско кафе, но в крайна сметка видяхме ГЕРБ в ролята на домашния насилник на българското общество, който набързо ступа по-слабия партньор – ПП-ДБ. Накрая се появи полицаят от РПУ-то в лицето на ДПС, каза им: „Момчета, имате прекрасно семейство, продължавайте сглобката“. Нямаме никакви причини да смятаме, че пазарлъкът за постове и пари няма да приключи успешно.

Това каза лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в студиото на предаването „Денят ON AIR“.

Тя е на мнение, че на следващи избори ПП-ДБ няма да съществува.

„Няма да ги има на политическата карта, но пък техните представители – толкова важни в регулаторите, ще продължат да упражняват своите правомощия. Осигуряват им живот след смъртта, тъй като политическото приключване на ПП-ДБ, за съжаление, е предстоящо, предвид тежката морална катастрофа, в която изпаднаха техните ръководства“, допълни Манолова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ и ПП-ДБ, и ГЕРБ са излъгали избирателите си.

„Докато никой не е изненадан, че Борисов за пореден път си е сменил мнението, или пък, че е излъгал своите хора, то ПП-ДБ катастрофираха тежко. Всичките им приказки, надути фрази за това как ще осигурят честни и почтени хора, каквито е нямало в регулаторите, се оказват един балон. В крайна сметка става дума за разпределяне на едни пари и едни министерства. Борисов е поискал Министерството на иновациите и растежа, защото там минават 7-те млрд. евро по плана за ПВУ“, подчерта лидерът на „Изправи се.БГ“.

Манолова посочи, че част от регулаторите управляват парите на бизнеса.

„Всичките им приказки за съдебна реформа в крайна сметка се опираха до това да има независима съдебна власт, отчетна прокуратура, партийните централи да не се месят и да не определят главата на прокуратурата. Оказа се, че това е прах в очите на хората. ПП-ДБ предадоха и продадоха хората от протестите – тези, които не искаха повече Борисов и ДПС, искаха съдебна реформа“, категорична е тя.

Манолова разкри, че от „Изправи се.БГ“ са възразили срещу това домакинствата да бъдат на свободния пазар на ток от 2026 година: „Освен че ще се повиши цената на тока за потребителите, се създават огромни възможности ЕРП-тата да получават милиони средства от държавната хазна заради симулативни сделки“.

А за евроизборите работят за листа „със силни личности“.