„Има два факта, които са много важни в случая. Първият – няма подписано споразумение. Вторият въпрос е какъв ще бъде съставът на МС“, заяви в „Денят започва“ Христо Иванов.

„Няма документ завършен и подписан от представителите на двете страни. Няма такъв документ“, добави той.
„Знаете ли ние с вас може да сме разговаряли за нещо, например да ми продадете къщата си, аз да съм подготвил един хубав документ с една хубава цена. Да съм го подготвил и подписал, и да твърдя, че сме се разбрали. Това е смешно. Одобрението на писмен документ се изразява по един единствен начин – подпис. Всичко останало е начин да бъдем вкарани в обяснителен режим“, каза още Иванов. И продължи с коментара си по следния начин:

„Рая Назарян твърди нещо, което не може да се докаже“.

„Има подписан документ, но не от нас. Имало е разговори, които сега в момента се използват по един непрофесионален начин“.

„Подписано споразумение с одобрен състав на МС няма“.

„Не сме си помисляли да внасяме състав на МС, който не е одобрен от другата политическа сила, с която сме преговаряли“.

„Колегите от ГЕРБ как си представят страната да се управлява след това, което направиха?“.

„Защо възможността за някаква стабилност и диалог беше изхвърлено през прозореца и се върнахме към политическата криза?“.

„Стана много ясно, че след като колегите от ГЕРБ видяха, че споразумение с амбициозни реформи, няма да може да бъде заобиколено, а те се плашиха от тях, както и техният партньор ДПС. След като видяха, че ДПС няма да може да получи решаваща роля особено в съдебната власт, те започнаха да търсят всякакъв начин да взривят процеса“.