Петима мирни жители бяха ранени в резултат на сутрешния обстрел на Белгород и Белгородска област от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това съобщи губернаторът Вячеслав Гладков в своя Telegram канал, предаде ТАСС.

„Над Белгород и Белгородска област сработи нашата система за ПВО. По предварителна информация петима души са ранени“, съобщи губернаторът. Около 5000 жители на Белгород останаха без ток след обстрел от украинските въоръжени сили, добави той. „Има повреда в електропровода в града, около 5000 жители са временно без ток. На място работи оперативна група, която вече е започнала отстраняване на последствията“, написа той.

По думите на Гладков са пострадали над 30 апартамента в шест жилищни блока. „В един от жилищните блокове фрагменти от снаряди излетяха към горните етажи, има опасност от срутване на балкон“, каза губернаторът. По предварителни данни са повредени десет автомобила.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че руските системи за противовъздушна отбрана в четвъртък са унищожили 10 снаряда за РСЗО „Вампир“ над Белгородска област.