Войната все повече е на нерви, напъват се да плашат Русия, но все повече плашат себе си

По времето на Малтус хората са били един милиард, днес са към осем

През януари 1720 г. великият учен Исак Нютон купува 10 000 акции на Компанията на Южните морета. През май продава 8000 от тях по 300 фунта и печели над 20 000 фунта или днешни около $4 милиона. Цената на акциите бързо расте и той през юни купува 26 000 по за 700. През август още 500 акции по цена 1000. След 5 месеца губи почти 80% от парите си.

Лондонски майтапчии по аналогия с вселенския закон приписват на автора му и Финансовия закон за гравитацията: „Това, на което цената расте, трябва да падне; това, на което тя расте най-бурно, то най-бързо тупва на земята“. И още: „Можах да пресметна движението на небесните тела, но не и безумието на тълпите.“

В Щатите масово са позагърбили християнските ценности, но все така горещо се кланят на Мамона и Златния Телец. От войната в Украйна спечелиха доста, включително пари и влияние сред европейските и другите си васали. Но финансовата гравитация заработи в обратна посока, очертаха се загуби, някои дори се обозначиха ясно. Време е да продават на съучастниците си.

Налага се да натоварят със загубите европейците. След спечелените от Владимир Путин с категоричен резултат президентски избори в Русия решението е дори позакъсняло. Вашингтон се ориентира към изгодна на първо четене за всички сделка – „печелим-печелите“ или win-win – чрез разделяне на Украйна по линията на Днепър.

Ето в The National Interest от 21. 3.: „Дойде време конфликтът да се урегулира по дипломатически път, това е изгодно и на Москва, и на Киев, и на Вашингтон.“ В други медии се намеква и натвърдва за замразяване или поне за временно примирие.

С много големи териториални отстъпки за Москва, с намеци дори на още 3-4 области, дори на Харковската и Одеската. Което е стратегически неизгодно за Русия. Налага се от една страна да я сплашват с евронатовско военно нашествие, от друга да я ухажват чрез оферта за преговори за разоръжаване към нея и Китай.

Войната на Запада с Русия все повече е на нерви. Ухажването не сработва, Москва и Пекин го отхвърлят. Пропагандна заблуда за европейците е, че конфликтът е навлязъл в глуха улица. Украйна практически няма свои военни заводи, няма и пари, без огромното и всестранно досега западно съдействие съпротивата и на фронта ще приключи за броени дни.

Руските войски преднамерено бавно, някъде по хилядакилометровия фронт напредват с метри. Но постоянно рушат отбраната на противника, унищожават дадените му скъпи западни оръжия, обезкръвяват го все по-болезнено. Все по-малко нови бойци се намират за мобилизация, срещу нея расте съпротивата на населението, все повече от фронтоваците се предават в плен.

Въоръжените сили на Украйна все по-често прибягват до открит терор спрямо мирно население главно на руска, но и на своя територия. Главната им цел е да подтикнат Москва да отговори със същото, да срине поне две-три големи селища и дори квартали на Киев. Кремъл не разрешава, чака в своя полза промяна на нагласите сред украинското население.

Очертава се скоро да дочакат. Вашингтон засега дава трохи от обещаваното, вече щял да дава основно на кредит. Киев няма нито пари, нито намерение някога да плаща и зад океана го знаят.

Научният сътрудник в Европейския съвет по международни отношения Агата Демаре пише: „Вярата във всемогъществото на икономическите санкции не доведе Запада до нищо добро.“ Спрямо Русия също. Ако имаш стратегически важни суровини, винаги ще се намери кой да ги купи. САЩ купуват петрол, газ, ядрено гориво и др.

Ако имаш истински пари, все ще се намери начин през кои банки да работиш с тях. Пълната експроприация на руските около $300 милиарда от западни държави би била незаконна, при това много рискована за самия Запад. Затова руските активи са само замразени за сега.

Всякаквите неолиберали, ЛГБТ-йци, мултикултурници, илюминати, сатанисти и прочие разновидности на новото малтусианство са готови на всякакви престъпления, за да оцелеят и господстват над остатъци от сегашното човечество. Те си вярват, че дори след предизвикване на ядрена война ще може да оцелеят, скрити в дълбоки противоатомни бункери.

В самия край на XVIII век британецът Томас Малтус пише, че човечеството го чака демографска катастрофа, защото населението се увеличава в геометрична прогресия, а средствата за изхранването му в аритметична.

Според него катастрофата може да се спре чрез ограничаване на раждаемостта и „контрол върху нещастията“. В тях включва войни, епидемии, глад, поквара и морални ограничения, сред тях убийства, хомосексуалност, предпазване от забременяване. Хем е бил свещеник този мислител!

Почитателите му – сред тях притежатели на огромни богатства и на мощна политическа власт – и днес следват неговия завет: „Контролирането на популациите касае преди всичко бедните и необразовани хора… в нашия препълнен свят човек, чиито родители не могат да го хранят и трудът му не е нужен никому, няма право да иска дори и трохи от общата трапеза.“

Значи да дават пари за война евронатовците. „А сега до последния европеец!“ писа „Труд news“ на 24.02.2023 г. До последния ще пържат Европа изпадналите в паника „богоизбранци“ в САЩ и сред „златния милиард“. И у дома си пържат населението, където могат го „утилизират“. Насаждат еднополови бракове, движения като „child free“, феминизъм, „църквата на евтаназията“.

През „прозореца на Овертън“ задкулисният неомалтусиански елит прокарва понечето си убийствени за народите идеи. По времето на Малтус са живели един милиард човеци, днес са към осем…

ЕС прави всичко, за да внуши, че войната в Украйна е тяхна война. Изборите за ЕП ръчкат в гърбовете евробонзите, те тласкат европейците към милитаризация. А тръгне ли се по пътя на ескалацията, прогнозируемостта силно намалява. Партиите на войната в почти всички страни в ЕС са в електорален спад от значителен до опасен.

Хем страховете ги карат да правят нещо, хем то е едно и също и неизбежно води до загуби. Деградацията на историята и културата в Европа е засегнала тежко и културата на международните отношения. Напъват се постоянно да плашат Русия, но плашат все повече себе си.

Докато истеризират и се харчат срещу Русия, Европа попада под все по-големи чужди влияния. Европейският фонд „за мир“ спонсорира въоръжаването на Украйна за война. Помощите за нея в много голям обем хранят корупционерите и в даващите ги страни.

Чешкият „Casopis argument“: „69% от гражданите считат, че въоруженият конфликт в Украйна трябва да приключи даже с цената на териториални отстъпки в неин ущърб. Но „ръководството“ изпраща в нещастната страна нови и нови оръжия и разсъждава, как да изпрати и наши войници. Ако не помогнат, гражданите на Европа имат още и деца…“

Немското списание Focus: „75% от немците не вярват в способността на бундесвера да защити Германия… В случай на война, 57% казват, че сигурно няма да се бият“.

Други медии твърдят, че в отбраната над страните от ЕС и НАТО надвисва нова криза. Приоритет е не толкова набирането на нови войници, а убеждаването на наличните да не напускат войските.

Могат ли да воюват с Русия? Смеят ли? Могат ли да се докарат до голяма война, питат се разумните граждани.

Могат. От хора, които могат да рушат държавите си, да съсипват народите си, да вкарат сред тях враждебни пришълци, да съсипват армиите си, да се отрекат от вековната си вяра, може да се очаква всичко. Което е едновременно глупаво, злодейско и самоубийствено.

При конфликт с висока интензивност снаряди в евронатовците има за 2-3 седмици…