Компанията собственик на руската концертна зала, разрушена при масовата стрелба и пожар, при които бяха убити най-малко 133 души, днес заяви, че ще възстанови сградата, предаде Ройтерс.

След атаката в концертната зала „Крокус сити хол“ в покрайнините на Москва са останали само обгорели железни подпорни греди и железните рамки на стотици седалки. Залата, с капацитет от над 6000 места, е построена от компанията „Крокус груп“ на милиардера Арас Агаларов през 2009 година. Тя е част от обширен комплекс с търговски центрове, ресторанти и хотели в западните покрайнини на столицата.

„Никога няма да забравим тези, които станаха жертви на терористите. Всичко, което бе разрушено от мръсните ръце на терористите, ще бъде възстановено“, се казва в изявление на „Крокус груп“.

Облечени в камуфлажни дрехи нападатели откриха огън с автоматични оръжия в концертната зала точно преди рокгрупата от съветската епоха „Пикник“ да изпълни хита си „Не се страхувам от нищо“. Сградата бе подпалена, след което покривът ѝ се срути и стотици пожарникари в продължение на часове се бориха с пожара.

Източник: БТА