Ясно е, че отиваме на избори. Всичко друго, което се случва, е някакъв фарс и мъка, така че нека да отидем на избори.

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски, преди да влезе в пленарната зала, където депутатите обсъждат проекторешението, внесено от Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС,  че първият мандат е претърпял неуспех.

Борисов изключи втория мандат, аз третия, изтъкна Пеевски.

Запитан дали има близост с ПП, както намекна Борисов, Пеевски отговори: Точно Борисов да обяснява това, е меко казано смешно. Близост имаме и с него, и с тях. Девет месеца работихме заедно всеки ден. Такива закачки… той е бил свидетел, и аз съм бил свидетел на всичко.

Сега всички да се обясняваме, най-смешно ще бъде, ако в кампанията се отричаме едни от други, ще започне едно говорене кой на кого е близък. Само да подчертая – интимно близки не сме, подчерта Пеевски.

Единственото, което сме обсъждали по време на техните разговори беше в споразумението относно частта, в която се изисква конституционно мнозинство за тези органи, обясни той какви разговори е имал.

Ние направихме всичко, което можахме, за да няма избори. По никакъв начин не се намесвахме, за да се разберат. Те не се разбраха, допълни той.

Според мен ПП-ДБ изчерпаха всички възможности да не се отиде на избори, просто не трябваше да прекаляват с исканията си, които са несъразмерни в тяхната тежест и нямаше да отидем на избори. Ние ясно бяхме казали, че ако се разберат, ние ще подкрепяме, допълни Пеевски.