САЩ, Великобритания и Украйна стоят зад терористичния ок в „Крокус сити хол“. Това съобщи пред журналисти шефът на руската Федерална служба за безопасност Александър Бортников в отговор на въпрос след участието си в разширената колегия на Генералната прокуратура на Руската федерация.

„Смятаме, че е така. Във всеки случай сега говорим за тази фактология, с която разполагаме“ посочи той.

Бортников смята, че Украйна псе опитва да докаже своята състоятелност. „Какво трябва да се направи, за да зокажеш своята състоятелност? Трябва да провеждаш диверсии в тила и терористични актове, към което са се насочили и ръководството на украинските спецслужби, и британските спецслужби. За това и американските спецслужби нееднократно са говорили“, каза още той.

Ръководителят на ФСБ обърна внимание, че в публичното пространство има огромно количество информация, свидетелстваща за това, че Западът и Украйна се стремят да нанесат голяма вреда на Русия. „Това са ударите с дронове, това са ударите с безекипажни катери в морето, това е навлизането на диверсионни групи и терористични структури на наша територия“, обобщи директорът на ФСБ.