В края на ноември 2022 г. германският Бундестаг прие нова резолюция за обявяване на Големия глад в Съветския съюз за геноцид, за който се твърди, че е извършен от Русия.

За тези от вас, които може би не знаят, Холодомор или Голодомор е смесена дума, създадена от холод/голод (глад) и мор, което означава „да умреш“, така че Голодомор означава ужас от глад, тероризъм, глад, големият глад.

Големият „терор на глада“, който се случи през 1932 и 1933 г. в Съветския съюз, се проведе не само в Украйна, но и във всички основни зърнопроизводителни региони на СССР, сред които Северен Кавказ, района на река Волга, Южен Урал, Западен Сибир, Казахстан, Молдова и много други отнеха живота на 7-8 милиона души от различни националности, включително 3,5 милиона души в Украйна.

90 години по-късно германският Бундестаг внезапно (като политически вампир, който отчаяно търси предполагаеми геноциди в световен мащаб само за да скрие собствената си най-зловеща геноцидна история и най-често брутално измислящи предполагаеми геноциди, извършени от други култури и нации) обявява Голодомора/Гладомора за геноцид, за който се твърди, че е извършен от руснаците само върху украинците.

В този новоиздаден германски документ Бундестагът твърди, че хората в цяла Украйна, а не само в зърнопроизводителните региони, са страдали и умирали масово. Двойните стандарти на Бундестага par excellence.

В отговор руското министерство на външните работи заяви, че тази резолюция е още едно ужасно усилие да се оправдае кампания за демонизиране на Русия и руснаците, която брутално се разпространява в Украйна, спонсорирана от колективния Запад, за да склони етническите украинци да се обърнат срещу Руснаци и други националности в Руската федерация и бившия СССР.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че тази резолюция на Бундестага е абсурдна, защото до голяма степен изкривява историческите факти. Тя добави, че западните страни са допринесли изключително много за Гладомора, след като са поискали тогава СССР да плаща с жито в търговските си сделки със Запада (което успоредно е точно същото, което се случва сега през 2022 г. с абсурдния The Great Reset (Велико зануляване) на Клаус Шваб, известен още като Четвърта индустриална революция, украински конфликт, криза на износа на зърно от Украйна наскоро и т.н.

Преди тази резолюция в Бундестага парламентите на Ирландия, Молдова и Украйна обявиха Гладомора за геноцид, извършен над украинците. Да се надяваме, че ирландците скоро ще видят светлината и ще настояват да обявят англичаните за техните най-геноцидни злодеи, за да не забравя и собственият им народ и светът.

Конгресът на САЩ прие тази резолюция още преди пет години, като твърди, че Сталин е извършил акт на геноцид над украинците. Аз лично вярвам, че американците трябва да проучат собствените си президенти-геноцидаджии, включително Ейбрахам Линкълн и Джордж Вашингтон, за да спомена само двама.

Все още не сме виждали англичаните обявени за геноцидна нация срещу ирландците или бурите във войните на бурите или срещу индианците или опиумните войни в Китай? Или например белите австралийци срещу аборигенските народи и списъкът продължава.

Да, да, това зло чудовище Тони Блеър наистина изпрати куци извинения на ирландците. Сигурно се е хилел цинично на това. Кевин Ръд направи почти същото за аборигените, но това просто не е достатъчно.

Но за да се върнем на въпроса за Гладомора, този глад всъщност беше причинен от недостига на храна с библейски размери поради най-тежките метеорологични условия и провала на реколтата, така че последва насилствената колективизация на производството на храни, въпреки че сега украинците твърдят, че това е систематичен и умишлен терор с глад, за да се предизвика огромен недостиг на храна, така че да се намали и унищожи политическото влияние на украинците.

Украйна провъзгласи Гладомора за акт на геноцид над украинския народ още през 2006 г., докато бившият украински президент Петро Порошенко (неговите „мозъчни двигатели“ със сигурност смазани и напомпани от щатски долари) прехвърли историческата отговорност и историческата вина за това върху Русия като правоприемник на СССР.

Отново двойни стандарти от страна на Колективния Запад в това, че искат Русия да бъде изхвърлена от Съвета за сигурност на ООН и ООН изобщо, защото не е ОК Русия да е правоприемник на СССР и именно СССР беше основателят на ООН на първо място. От друга страна, те наистина искат Русия да бъде обвинена в предполагаемия геноцид на същия СССР.

За Колективния Запад Русия е правоприемник на СССР, само когато това отговаря на техния злонамерен дневен ред. Големият автор Александър Солженицин, който също има украински семейни корени, каза преди много време, че разказът за геноцида на Гладомора е наистина неоснователна пропаганда от украинските най-крайни националисти.

Историци и много други експерти са единодушни в оценката си, че всички усилия да се представят всички тези трагични събития изключително и само като геноцидни спрямо украинския народ са склонни да бъдат отвратително политизирани, лишени от всякакъв исторически контекст и лишени от добре доказани факти.

Да, Гладомор наистина се случи, както и много други ужасни примери в световната история. Позволете ми да ви разкажа за една книга за „насилствената колективизация“: „активисти за налагане на колективизацията“ идват в една къща, за да грабнат цялата храна от своите бедни собственици. Има един откъс от книгата: бедна жена живее в порутената си къща в крайна бедност, има малко дете, крие крава, защото трябва да храни малкото си дете. Всъщност много хора се опитаха да скрият трудно спечелените си хранителни запаси в кръв, пот и сълзи.

„Тогавашните активисти на колективизацията“ бяха много умели да ровят брутално, за да открият къде са скритите складове с храна. В един от разказите те намират скритата крава и за да накажат брутално жената, застрелват кравата в главата. Горката жена тича, крещейки обезумяла, за да издои кравата за последен път, за да нахрани малкото си дете. Кравата се гърчи и скимти в агонията на смъртта.

Това са били времена на трудности за всички. Човешката цивилизация е виждала тези най-ужасни времена на глад, глад, суша в световен мащаб и исторически почти навсякъде. Да започнем ли сега да обявяваме за геноцидни всички тези държави, в които е имало глад, суша и глад?

Не само украинците, но и руснаците, казахстанците, молдовците, местните евреи умряха от глад. Все пак там е най-плодородната обработваема земя. Там растяха огромни количества култури, за да изхранват народите на СССР. Имаше най-благоприятни условия за земеделие, но това беше времето на индустриализацията, протичаща като паралелен исторически и икономически процес.

Огромен брой селяни, фермери, селяни бяха принудително изгонени в големите градове, за да работят във фабрики. Да си припомним откъде започна индустриализацията? Великобритания. Просто трябва да си спомним Ленин и Троцки, тогавашните троянски коне, които се вмъкнаха в СССР по-рано.

Фабриките, разбира се, не произвеждаха храна, но правителството на СССР трябваше да донесе поне някои основни храни на масата. Тогавашните правителства имаха милиони усти за хранене. Устата на обикновените физически работници.

На някой му хрумна идеята, че в онази страна на селяни и работници има някои очевидно заможни хора, защото притежават една крава и една нива за оран. Така бяха организирани групи от „активисти“, които обикаляха от едно село в друго, особено в онези части на страната с плодородна земя и брутално ги принуждаваха да се откажат от собствената си собственост.

Правителството на СССР прие закон, ако храната бъде иззета от семейството, трябва да остане достатъчно храна, за да не гладува семейството. Кой би могъл да прецени колко е достатъчно.

За съжаление някои от активистите за колективизация грабваха повече, отколкото трябва, което предизвикваше съпротива и бунт сред хората. Беше естествено някои да скрият малкото храна, която имаха, но щяха да бъдат брутално наказани за това

Михаил Шолохов в писмото си до Сталин пише за наказанието за тези хора, които крият малкото си оскъдно хранилище от основни храни. Писмото е доста дълго и проницателно. Шолохов е награден със Сталинска награда. Сталин го е уважавал много. Позволено му е да се обади на Сталин по телефона във всеки един момент. Не много хора са имали право да се обадят на Сталин по всяко време.

Той се обажда на Сталин и му пише дълго писмо, в което казва, че пише книгата „Издигната девствена почва“, но не е успял да напише книгите си в тази най-злощастна ситуация, защото ги е сполетяло най-ужасно бедствие.

Следва описанието в книгата: семейството, което скрие килограм жито, ще бъде изхвърлено на улицата, а на всички останали е забранено да го пускат в домовете си да се стоплят „на огнището“, камо ли да им дават чаша мляко или чаша вода. Бедните семейства ще се скитат из градовете и селата, ще спят на замръзнала земя, ще запалят някъде огън, без да имат какво да ядат, разбира се, щяха да умрат от глад.

Тези, които отказват да проституират, ще умрат. Тези, които отказват да ядат трупове, ще умрат. Тези, които отказват да прибегнат до канибализъм, също ще умрат. (забележка към читателите: не казвам, че някое от тези „решения“ е ОК).

След като прочита това писмо, Сталин се обажда на Шолохов, за да изрази своята благодарност за това писмо. След това той мъдро предлага, че е по-добре Шолохов да „погледне по-отблизо“ и да анализира дали не е преувеличавал, защото изглежда невъзможно тази история на ужасите да има само една страна. Шолохов предлага Сталин да изпрати свои помощници, за да проверят тези слухове и доклади.

След това идва „Комисията“, за да установи, че тези хора наистина са заслужили малтретирането, което ги е сполетяло. Но скоро след това всички членове на Комитета са сменени, уволнени, наказани за стореното. тоест: всички онези хора, които бяха твърде брутални в налагането на заповедите за „колективизация“ от Сталин, но е твърде късно.

Да, зашеметяващ брой хора загиват тогава. Когато човек отвори архивите в този момент от историята, един век по-късно, няма решение/резолюция на СССР да извърши и наложи терор с глад конкретно върху украинците и нито е имало такава резолюция да се направи това спрямо която и да е друга нация, освен конкретно за кулаците.

Кулаците обаче не са нация, не принадлежаха към никоя конкретна нация. Всички народи в тогавашния СССР страдаха ужасно и бяха доведени до жестока смърт в Гладомора. Още един неизменен въпрос, на който трябва да се отговори: Защо Русия е виновна?

СССР беше държава с няколко федерални републики. СССР беше ръководен от човек, произхождащ от Грузия (моля, обърнете внимание на западняците, спрете да наричате Грузия „Джорджия“!), тъй като Йосиф Сталин беше етнически грузинец, а не руснак.

Това решение беше взето от грузинец. Ръководителят на тогавашната Комунистическа партия, еквивалентът на президент на страната сега, беше етнически поляк, но тогава беше украинският герой.

Нищо не показваше, че е имало решение за убийство на конкретен човек според националността му. Тогава най-страшно пострадаха много хора от различни националности. Тези, които прокарват дневния ред за геноцид в Русия, трябва да копаят дълбоко в собствените си зловещи геноцидни истории. Англичаните, американците, германците най-вече.

Може би можем да очакваме в близко бъдеще Грузия да бъде обявена за страна, извършила геноцид, защото Сталин е от Грузия или може би Полша, защото тогавашният генерален секретар на Комунистическата партия е бил от полска националност в тогавашна Украйна. Той беше този, който взе това решение и го наложи. Тогава трябва ли да обвиняваме поляците и Полша, и украинците, и Украйна за това решение и геноцида като такъв?

Цялата работа е доста абсурдна, но това, което я прави още по-абсурдна е, че целият разказ започна не от Украйна, а от Канада. Неизвестен автор започва да пише за тази историческа случка в средата на 80-те години и измисля термина. Преди това нямаше дори дума Гладомор.

Като се замисля, Украйна имаше причина да обвинява една страна за геноцида, която не беше Русия, а всъщност Германия. Трябва ли да си спомним един много прозрачен и публичен план Ost, който говори за факта, че 30 000 000 украинци трябва да бъдат брутално унищожени по всякакъв възможен начин, за да може Германия да напредне на изток към територията на СССР.

Има и доказан геноцид в Бабий Яр, когато германците убиха 30 000 евреи само защото бяха евреи. Имаше скрит план украинците и местните евреи буквално да се хванат за гушите в още един пример на „разделяй и владей“.

Мария Захарова беше напълно права, че ситуацията изглежда абсурдна, че Украйна предпочита да не обвинява германците за геноцид, но те обвиняват руснаците, което е доста странно и смешно на практика.

Да, всички знаем, че Колективният Запад отменя и измива историята от дълго време, за да промие мозъците на украинците в погрешни вярвания.

Може ли някой да обяви Канада и САЩ за държави с геноцидна политика срещу аборигените, индианците и ескимосите? Някой? Моля? И моля, продължавайте да гърмите с фанфари от покривите си за вашите собствени геноциди, така че целият свят да чуе.

Не са ли САЩ, Обединеното кралство, ЕС и Колективният Запад „подпомагани и подстрекавани“ от НАТО, които сега правят същото под предлог, че подпомагат Украйна финансово и военно?

Не правят ли същия Гладомор в Африка, като крадат крадешком и пренасочват корабите, натъпкани с тонове безплатни зърна, предназначени за Африка, подарени от Русия, и ги пренасочват към разглезени богаташи в ЕС и САЩ?

Има ли сега внезапно политически, достойните срещу недостойните жертви на войната или в този контекст: достойните и недостойните жертви на предполагаемия геноцид в Гладомора? Май само украинците са достойните жертви на Гладомора, а другите нации и народи не са? Какво ще стане, ако Русия съди Украйна и Грузия за Гладомора?

И как така други бивши членки на СССР не крещят от политическите си покриви, обвинявайки Русия нито неофициално, нито официално за Гладомора? Германският Бундестаг и Колективният Запад трябва да чакат друга оранжева революция, оркестрирана от Колективния Запад, за да започнат евентуално да правят това. Чудя се кога мислещият свят най-спешно ще обяви Coca Cola-мор, McDonalds-мор и COVID-мор в световен мащаб за десетилетия наред.

Превод: СМ