Ако разумът в една част от колегите в СОС не надделее, работата ще се изостри. Оставихме града в добро състояние, загубихме време да слушаме заявки. Винаги сме си държали на думата и сме можели да влизаме в диалог. Заедно преминахме през Ковид кризата и изпитанията на миналия мандат. Това коментира общинският съветник от ГЕРБ-СДС д-р Антон Койчев в студиото на „Денят ON AIR“.

На въпрос дали подкрепя протестиращите здравни служители, които искат по-високи заплати, той отговори, че сюжетът търпи развитие и хората са в правото си, защото цената на живота се е повишила.

„Работата как да се осигурят парите е на управляващия екип. Би трябвало да влязат в конструктивен диалог. Утре са поканени на Комисия по здравеопазване и се надявам да има разумен компромис така, че хората да бъдат удовлетворени. Групата на ГЕРБ-СДС представи най-подробния доклад за бюджета, включително с посочване на източници на приходи.Знаем къде има резерви. Това не е торба с желания, която се отвързва на Коледа“, заяви Койчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му сегашният бюджет е довършване на това, което ГЕРБ-СДС са заложили в предходния.

„Това е нашият бюджет с нашите приоритети, но изпълнен по аматьорски. Няма нищо ново и амбициозно“, смята общинският съветник.

Според него голяма част от районните кметове на ПП-ДБ-СС не си вършат задълженията и „не дават никакви признаци за свършена работа“.

„Състоянието на общинските дружества е публична информация. Дружествата са постоянно под контрол“, уточни Койчев.