Министерството на отбраната на Полша нареди спирането на всички военни учения в страната, след като войник от специалните сили беше убит по време на планински учения в Татрите вчера, съобщава ТАСС.

„С решение на министъра на националната отбрана всички занятия с използване на експлозиви и бойна техника са прекратени“, се казва в комюнике на министерството на отбраната. Съобщава се също, че е започнала проверка на обстоятелствата около смъртта на войника от специалните части.

Инцидентът в Татрите е петият път, когато военнослужещ загива по време на военни учения този месец. На 5 март на полигона на учебния център на бронетанковите войски загинаха двама войници, ударени от бойна машина на пехотата. На 25 март двама сапьори бяха убити в резултат на неразрешено взривяване на тротилов заряд на полигон в Шленското воеводство.

Министерството на отбраната съобщава, че заповедта за преустановяване на ученията не се отнася за „действия, извършвани от структури, които се подготвят за участие в задгранични мисии и операции извън границите на държавата, както и за обучение на украински войници“.