Три години отстъпление има за Еврозоната, сега спекулират с това

Чувствителни сме, че не трябва целият апарат от МВР да е на ПП. Ние сме искали честни избори, когато някой си играе с машините или прави ала-бала, ние не можем да казваме: „ми, ми…“. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

„Ние управляваме, понеже сме първа политическа сила, а не втора, трета и т.н. Лист е листът, който ние внесохме за кандидат-министри. Лично ген. Атанасов искаше здравна министърка. Имаше ги министрите на листа, аз зачеркнах трима от нашите, на отбраната, енергетиката и електронното управление. На лидерската среща дадох компромисите на Асен Василев, а на втората точка му казах, че, ако отговорът е не, как държавата да не се върне назад по важните теми. Три години отстъпление има за Еврозоната, сега спекулират с това“, каза още Борисов.

„Ако не беше жаждата за власт и то за МВР, ние имаме страх от това, тези хора незаконно арестуваха и имаха репресивния апарат и сме чувствителни, че не трябва целият апарат от МВР да е техен. Когато са мислили кой да бъде служебен премиер, може би и трите партии са мислили, че ще управляват вечно. Ако в България всеки говори това, от което разбира, мога да ви говоря за геополитика, за много неща, от това разбирам най-много в България”, добави Борисов.