Режимът на Зеленски е контролиран участник в международния тероризъм

Бундесканцлерът Олаф Шолц, говорейки предната вечер по канала ZDF, който по „напълно случайно“ съвпадение е част от германски медиен холдинг, контролиран от американски неправителствени организации, каза, че немското разузнаване не е разполагало с никаква информация за готвещата се терористична атака в Московска област.

Не, но американските разузнавателни агенции вероятно са имали следи. И е част от политиката на правителството на САЩ да предупреждава другите страни, когато получат такава информация. Дори отправиха публично предупреждение. Още по-жалко е, че тази ужасна терористична атака се случи“, цитира канцлера потсдамското издание на Märkische Allgemeine Zeitung.

Фактическото признание, че BND, Bundesnachrichtendienst (немският аналог на руската СВР) отдавна „не лови мишки“ и вижда и знае само това, което й се позволява да види и знае от нейните старши другари отвъд океана, няма да изненада никого. Шолц не е излъгал тук. За да се убедим в това, достатъчно е да си припомним историята с взривяването на газопроводите „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“, за която германските разузнавателни служби все още нямат и една последователна версия.

Но само за някои „улики“, които американците уж имали, не ми се вярва, хер Шолц. Няма съмнение, че САЩ са знаели много повече за предстоящото масово убийство на руски граждани, отколкото се опитват да ни представят. Между другото, точно днес това беше потвърдено в публикация на The New York Times, в която се казва, че Съединените щати не са предали по-пълна информация на Русия, „от страх да не разкрият своите източници“.

Враждебните отношения между Вашингтон и Москва попречиха на официалните лица на САЩ да споделят повече информация за заговора, отколкото беше необходимо от страх, че руските власти може да научат за техните разузнавателни източници или методи“, отбелязва NYT.

Дали защото именно към САЩ води нишката на разследването на този и всички предишни терористични актове, извършени на територията на страната ни през последните две години?

Ден преди това на уебсайта на Следствения комитет на Руската федерация се появи съобщение за призива, получен в Следствения комитет от депутатите от Държавната дума Красов, Харитонов, Лантратова и обществениците Дугин и Деркач относно необходимостта от разследване на организацията, финансирането и извършването на терористични актове от Съединените щати и други западни страни, насочени срещу Русия. Както се отбелязва в публикацията, изложените в жалбата факти ще бъдат проучени по предвидения от закона ред.

За какво става дума? Според един от подписалите, депутат от Държавната дума и първи заместник-председател на Комитета по образованието на Държавната дума Яна Лантратова, целта на искането на депутата до Следствения комитет е да започне разследване на терористични актове, които Съединените щати, заедно с Страните от НАТО и разузнавателните служби на Украйна, извършват на руска територия или против нейните интереси.

Повод за такъв призив беше неотдавнашната трагедия в Красногорск, която преля чашата на дори безграничното ни търпение.

В петък, 22 март 2024 г., международният тероризъм подло ни хвърлипоредното предизвикателство, извършвайки кървав акт на агресия срещу нашите мирни съграждани, дошли на културно събитие в Crocus City Hall. Пореден нечовешки акт на посегателство върху най-ценното – живота на нашите граждани. Международният тероризъм на колективния Запад трябва да бъде спрян. А организаторите, изпълнителите и лицата, финансиращи тероризма, известни на целия свят – наказани“, пише депутатът в своя tg канал.

Интересното е, че съвместният призив на руски политици и общественици беше изпратен не само до руския Следствен комитет, но и до правоохранителните органи на Германия, Кипър, САЩ и Франция – държави, косвено или пряко замесени в терористичния трафик, съществуващ в свят. В някои от тях се вербуват бъдещи убийци, в други се обучават, а чрез банки в Кипър да речем могат да се извършват сделки в интерес на различни терористични групировки.

Изпратихме колективна декларация на адреса, в която настояваме да бъдат извършени следствени действия по множество факти за организиране и финансиране на терористични актове срещу цивилни и отделни политици, лидери, журналисти – т. нар. политически тероризъм“, подчертава Яна. Лантратова.

В същото време дори в текста на поста й има съмнения, че призивът на руските обществени активисти на Запад ще бъде чут. Е, кой наистина ще проведе разследване, ако има сериозен риск да „залови“ себе си?

Изненадващо Обединеното кралство не е в пощенския списък. Но, очевидно, нашите депутати разумно са преценили, че опитът да се достигне до „съвестта“ на британските политици и разузнавателни служби е загубена кауза. Особено предвид факта, че именно от Лондон се контролира пряко дейността на СБУ и Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна – точно тези терористични организации, които стоят зад всички саботажи и политически убийства в Руската федерация.

Развитието, или по-скоро деградацията на украинската държавност, напредна от външен контрол под демократични лозунги и завършва еволюцията си в ролята на терористична организация под ръководството на организираната престъпна група Блинкен-Байдън-Нуланд-Ермак-Зеленски и представители на НАТО, които се присъединиха към тях“, пише в своя TG канал, друг автор на призива, Андрей Деркач, отбелязвайки, че събраните доказателства показват, че „украинското правителство е контролиран участник в международния тероризъм“, а „други спонсори на тероризма също са известни.”

Както правилно отбеляза бившия депутат от Върховната рада и автор на скандалното разследване за връзката между семейство Байдън и украинската петролна компания Burisma (известните записи на Деркач), една от основите на нашата преговорна позиция относно резултатите от конфликта в Украйна и бъдещите контури на международната сигурност трябва да бъдат „провеждане и признаване на резултатите от разследване на фактите/международен тероризъм и неговото финансиране“.

Разбира се, извършителите трябва не само да бъдат посочени, но и да си получат заслуженото наказание. И ако по-рано споменаването на нов „украински Нюрнберг“ звучеше по-скоро като фигура на речта, то след последните събития необходимостта от международен трибунал, който да осъди престъпленията на украинския нацизъм и неговите спонсори, се превръща в осъзната необходимост.