Сякаш вчера беше 2022г. и 2023г., когато според самопровъзгласилите се за единствени и неприкосновени носители на абсолютната истина: Club Z, Mediapool, Faktor, Deutsche Welle, Actualno, Dnevnik и други, Русия или вече беше загубила войната или до няколко дни щеше да я загуби със своята „разбита армия“, „войници, който воюват с лопати“, „танковете от Втората световна война“, „икономика в реанимация“, „индустрия на парчета и изчерпване на полупроводници“, което принуждаваше армията на Путин да „краде чипове от перални машини, хладилници, дори и от електрически помпи за кърма“.

Дойде 2024г, когато внезапно, същите „медии“ ни информират, че Украйна, след две години на триумф, е загубила войната, а Русия, след две години на поражения, я е спечелила. Нейната икономика от кома расте с близо 4%, а немската е в рецесия. Руската военна индустрия, рециклирайки хладилници, перални и помпи за кърма вече изстрелва „хиперзвукови ракети, които са твърде бързи, че сирените дори не могат да се включат, а целите са поразени“. Списвачите на същите медии ни информираха, че Русия, от чиповете от помпите за кърма вече разполага и с ядрено оръжие в космоса и че Путин с „разбитата си армия, с лопати и чиповете от перални се готви да нападне цяла Европа“.

Но това е нищо на фона на последните фундаментални разкрития на (Club Z) „Инсайдър“: Хавански синдром? Не, Русия трови дипломати по целия свят, (Mediapool) „Хаванският синдром“ е разгадан: Руското ГРУ осакатява американски дипломати със секретни оръжия“, (Faktor) „Инсайдър: Руското ГРУ стои зад атаките срещу американски служители с „хавански синдром“,  (Deutsche Welle) „Разследване: руски агенти стоят зад нападенията с микровълни“, (Actualno) „Разследване: Как Русия използва акустично оръжие – микровълни, които те изпращат в пенсия по болест“, които току-що разгадаха мистерията на „Хаванския синдром“: новият кошмар, с който Кремъл тероризира американски и канадски дипломати, агенти и служители, които от 2016 г. насам изпитват „пристъпи на гадене, главоболие, проблеми с равновесието, оглушително звънене в ушите, продължително безсъние, увреждане на паметта, слуха и когнитивните способности“.

Какво общо има Путин с това?

Блажена наивност. Официално причините за странната болест са забулени в мистерия, но зад нея може да стои усъвършенствано микровълново оръжие, използвано от руските военни шпиони от поделение 29155, известно по целия свят. Истински „убийци“, които обаче вместо да убиват враговете си, се задоволяват само като ги зашеметяват. Някои „жертви“ съобщили за сърбеж и диария, но сигурно всички те имат непоносимост към лактоза, заради чиповете от помпите за кърма.