Полицията във Варна, съвместно със своите колеги от Русе, задържаха „ало” измамник с голяма сума пари. 52-годишният мъж е бил хванат на границата ни с Румъния в опит да напусне страната. В него са намерени и парите от телефонна измама, която е осъществил същия ден, съобщават от Нова телевизия.
„Получихме сигнал за мъж, съпричастен към телефонна измама, от жител на Варна. Съвместно с колегите от Русе започнахме издирване и успяхме да го задържим на границата. В него бяха намерени сумите 4 500 евро и 1 600 долара”, заяви началникът на сектор „Престъпления против собствеността“ в ОДМВР – Варна Живко Костадинов.
Според полицията 52-годишният е бил участник и в други измами. „Общата сума, за която е отговорен, е около 70 000 лв. При някои от измамите са били предадени и златни накити”, допълни Костадинов.

По думите му сценарият, който телефонните измамници във Варна използват е, че се провежда специализирана полицейска операция за залавяне на престъпници. Като призовават хората да им съдействат, представяйки се за висши полицейски служители.