Екипажите на Т-72 от групировката войски „Център“ прекъснаха ротацията на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Авдеевското направление. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

„Екипажите на танковете Т-72 от групировката войски „Център“ с бърз огън от затворени огневи позиции поразиха района на съсредоточаване на украинските въоръжени сили, нарушавайки ротацията на личния състав в Авдеевското направление. Бързата атака на танкистите принуди бойците на украинските въоръжени сили да напуснат огневите си позиции и да се оттеглят“, съобщиха от ведомството.

По време на въздушното разузнаване безпилотният летателен апарат „Орлан-30“ е открил вражески цели и е предал координатите им на танковото подразделение, за да ги унищожи. След като са заели огневи позиции, танкистите, използвайки цифрови балистични калкулатори и панорамни прицели „Сосна-У“, с които е оборудван съвременния танк, са унищожили всички идентифицирани цели на разстояние повече от 5 километра с осколково-фугасни боеприпаси, уточняват от руското министерство на отбраната.

Артилерийските подразделения на групировката войски „Днепър“ нанесоха поражение на опорните пунктове на украинските въоръжени сили на десния бряг на Днепър в Херсонска област с помощта на РСЗО „Ураган“, съобщават още от ведомството. „Коригирането на стрелбите се извършва в реално време и за това помагат подразделения, оборудвани с безпилотни летателни апарати. Взаимодействието с разузнавателните подразделения и екипажите на БПЛА позволява да се унищожават целите с минимален разход на боеприпаси на различни разстояния. Резултатът от работата е унищожаване на опорни точки и техника на украинските националисти на десния бряг на Днепър“, се казва в съобщението.