Група от четирима младежи бяха арестувани в Дюселдорф след планиране на терористична атака срещу германски градове по време на Европейското първенство по футбол това лято. Намерението им било разкрито при намесата на полицията, която им попречила да извършат нападение, въоръжени с ножове и коктейли Молотов.
Това само увеличава опасенията за сигурността по време на големи спортни събития, особено след неотдавнашните заплахи от страна на терористичната групировка „Ислямска държава“  срещу мачове от Шампионската лига.

– Арестувахме група младежи на по 15-16 години, като видяхме какво планират. Проследихме груповите им съобщения на смартфоните и останахме изумени. Те ни признаха, че това лято се планират атаки срещу германски градове по време на ЕВРО 2024″, каза източник от германската полиция пред Bild.

Полицията е в пълна готовност, планирайки да затегне протоколите за сигурност, доколкото е възможно, докато се разпространяват спекулации за възможни терористични дейности, които дори включват атаки с дронове по време на мачовете на европейското първенство.