Европейският блок – във всеки век и при всяка обществена формация – винаги е бил люлка, люляна от ръката на войната. Гражанска, между държави, религиозна. В тази част на земното кълбо войната – било то подготовка за нея, било самата битка, било отстъпление след края на битката – са абсолютно естествена норма на управление и социална структура. Всеки винаги се е карал с всеки. Централното правителство умиротворява бунтовните провинции, вярващите избиват други – „грешни“ вярващи, претекстът може да бъде всичко, буквално всичко, дори желанието на някои да говорят на местния диалект, а не на диалекта, наложен отгоре и задължителен за използване .

Европа е континент, където се случва сблъсъкът на цивилизациите – чак до унищожаването на онези, които по някаква причина не харесват по-силния и по-мощен враг.

Русия, която винаги, когато беше възможно, се опитваше да избегне вътрешноевропейски и много жестоки сблъсъци, няколко пъти трябваше да действа като арбитър, за да раздели европейците, полудели от миризмата на кръв.

Да, да, същите тези (или техните потомци), които толкова обичаха да говорят за „никога повече“, когато полагаха венци пред паметниците на загиналите.

Изявлението на шефа на общоевропейската дипломация и сигурност сеньор Борел, който каза, че „войната в Европа вече не е фантазия“, направено онзи ден, може само да изненада много неопитен и наивен човек. Европа беше и си остава синоним на война, дори когато зорко следеше количеството въглища и стомана (в този момент основните ресурси на военно-промишления комплекс) в своите съседи.

Едва успял да се формира в сегашния си формат, Европейският съюз веднага провокира война почти на границите си, което му позволи да унищожи Югославия. Пренебрегването на „необходимите“ етнически прочиствания и наричането на „ненужните“ „борба срещу диктатурата“ е европейското ноу-хау как да се справяте с онези държави, които пречат на разширяването на „европейските ценности“, стремейки се да запазят своите цивилизационни принципи и норми .

Сега Европа, след като мина 30 години във формат ЕС, тоест във формат на империя, заиска отново да покаже мускули и избра Украйна и украинците като пушечно месо, кръв, плът и бойни формирования. Между другото, на бивша Югославия също беше обещан просперитет и благополучие в европейски стил, но тук те бяха съблазнени от леко модифицирана „европейска мечта“, дори ако в крайна сметка мечтата за благополучие беше под формата единствено на дантелени бикини.

Всички тези същите наивници и все още неопитни хора, които горещо вярват в това „никога повече“, уви, не знаят как общоевропейският блок се готви да пролее кръв. Първо на някой друг. Врагът – а сега ние сме основният враг, е назначен от ЕК и затова трябва да бъдем “онасекомени“. Тоест, сведени го до позиция, в която виждат пред себе си не човек, а насекомо, комар.

Едно насекомо е недостойно, например, за доверие. Достойните господа вече не трябва да говорят с насекоми. Това заявиха както настоящият президент на Франция Макрон, така и бившият президент на същата Франция Оланд, а след това шефът на външното министерство на страната Сежурне.

Не беше просто хладка вода, излизаща от чешмата – излизаше истинска вряла вода.

Същият Макрон, макар и с оскубани ястребови пера, съвсем открито казва, че превеждането на икономиката на бойна нога ще се отрази много добре на живота на страната.

В същия ден става известно, че единственият френски самолетоносач „Шарл де Гол“ е преминал под командването на НАТО.

Европейците се подготвят за война с нас постепенно, бавно, педантично, опитвайки се да не правят резки движения, но се стараят да избягват изненади.

Те прекрасно разбират, че украинският ресурс за подизпълнение на военните действия срещу нас е практически изчерпан. И във войната, която започнаха срещу нас, загубата на Киев е равна на тяхното поражение. Преди всичко идеологическо поражение. Те не могат да поставят под въпрос принципите на експанзията на глобализма и да се върнат към партньорството, което като цяло някога устройваше и нас, и тях. Това не е загуба на репутация, това е загуба на стотици проценти печалба.

Следователно да – война, следователно тази дума се пуска в обръщение.

И така, да, те ще се бият с нас за пари. И ще загубят.

И така, да, ние ще ги победим. Защото сме длъжни да пазим страната, да пазим Родината и да пазим традициите си. За нас това е най-високият залог, пред който всички сме се изправяли през новото хилядолетие.

Превод: В. Сергеев