Все още няма задържани по случая във Враца, при който двегодишно дете бе простреляно в главата.

Версиите на родителите и тези на прокуратурата се оказват различни.

Какво се знае до момента?

Двегодишното дете е единствено дете на семейството. Те живеят в село Галатин, но в този ден са дошли на гости на родителите на бащата на момченцето. По думите на бабата, която не пожела да застане пред камерата на БНТ, майката на двегодишното момченце е седяла в двора заедно с детето, а 11-годишното момче, което се оказва вуйчо на пострадалото двегодишното дете, е взело тази въздушна пушка, която е стояла свободна на маса в двора и така в играта е произлязъл този изстрел, който е уцелил в главата двегодишното детенце.

Прокуратурата от своя страна определи случилото се като „нелеп инцидент“.

Дядото в следобедните часове е извадил тази въздушна пушка. Тя е законно притежавана от него. Няколко пъти е зареждал и изпразвал пушката и в някакъв момент той я е изпразнил и изпратил 11-годишния си син да купи сладолед. В отсъствието на сина си, мъжът зарежда отново пушката. След като детето се е върнало, то не е знаело, че е била заредена. Вниманието на възрастните се отклонява от хора, които дошли да си купят агне.

„В този момент двегодишното дете успява да хване пушката от масата за цевта, а 11-годишният му вуйчо, за да предпази детето, хваща пушката в приклада и така натиска спусъка, и се произвежда този изстрел“.

От прокуратурата посочиха, че 11-годишното момче няма как да носи наказателна отговорност, а по отношение на дядото не са събрани никакви доказателства. Разследването към този момент продължава в очакване на резултатите от съдебната и балистична експертиза.