Министър-председателят на Йордания Бишер ал Хасауне заяви вчера, че разрастване на конфликта в Близкия изток би повело региона по „опасни пътища“, предаде Ройтерс.

На заседание на кабинета си премиерът заяви, че въоръжените сили на страната ще се противопоставят на всеки опит на която и да е страна да застраши сигурността на кралството.

„Необходимо е всички страни да действат отговорно и да приложат в най-голяма степен самоконтрол… и да не бъдат въвлечени в ескалация на конфликта, която – без съмнение – може да има опасни последствия“, заяви Ал Хасауне, цитиран от Ройтерс.

„Йорданската армия ще отговори на всичко, което постави под заплаха националната сигурност и свещената неприкосновеност на нашата територия и на въздушното ни пространство, и то с всички налични средства“, добави премиерът.

Йорданският крал Абдула Втори заяви в телефонен разговор с американския президент Джо Байдън, че всяка нова ескалация от страна на Израел ще доведе до разрастване на конфликта в региона, а неговата страна не иска да става „арена на регионална война“, съобщиха по-рано йорданските държавни медии.