„Никакви очаквания нямам. За тях не коментирам нищо повече. Тяхна работа, те носят цялата отговорност.“ Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента срещата между президента Румен Радев и служебния премиер Димитър Главчев във връзка с искането на служебния министър-председател да бъдат сменени външния и земеделския министри.

Борисов обаче напомни за масата партийни кадри на БСП, които Радев е назначавал в служебни правителства, за партиите н Стефан Янев и ПП.

Борисов препоръча на журналистите да отидат в Тутракан и да се запознаят с епопеята там. ГЕРБ ще подкрепи всички комисии, обясни лидерът. Гледах какво се случва, водеха снимки на мен, сега се вадят на тях.

Пошегува се по темата, гледах какво показват по телевизията – кучета, котки. Но иначе казах, че ще коментирам, когато има решение на съда, обясни Борисов.

Запитан дали би работил с ПП-ДБ след изборите, той обясни: Всичко зависи от тях. Не мога да разбера – те не реагират нито по министрите, които бяха в служебните кабинети на Радев. Не реагират за външния министър. А аз взех човек от тях – Дани Митов, и го направих зам.-председател, за да имаме мост към тях.

А за министрите си, които останаха, нищо не казват, за областните управители също. Не е честно всеки ден всеки въпрос да е свързан с само с външния министър, ядоса се Борисов.