Няма промяна в позициите на президента Румен Радев и служебния премиер Димитър Главчев за рокадата в правителството след срещата им тази сутрин. Спорът помежду им възникна, когато Радев отказа да подпише укази, с които да потвърди назначаването на зам.-шефа на ГЕРБ Даниел Митов за външен министър и на директора на Държавен фонд „Земеделие“ Георги Тахов за земеделски министър.

Пред медиите Главчев коментира на излизане от „Дондуков“ 2, че диалогът с държавния глава продължава, а той самият не му е отправял нови предложения. „До момента, до който президентът не издаде указ, старите министри си изпълняват задълженията“, каза лаконично премиерът, обърна гръб на журналистите и си отиде.

Намернието на Главчев за рокадата му донесе и заплаха от опозицията в парламента за вот на недоверие на правителството му. Вчера пък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, за когото се смята, че е поискал от бившия си съпартиец да настани Митов в кабинета, гневно обяви, че няма да подкрепя служебната власт и не се интересува кого ще назначат за министър.