За да оцелеят, украинските войници преплуват Днепър. На десния бряг те могат да бъдат изнасилени от колегите си, разстреляни от отряди, хвърлени под руската артилерия без патрони и поддръжка. Явно нямат късмет. Но при нас е точно обратното.

Последното убежище на наемниците

Абсолютен успех са блестящите удари на нашите ракети по противникови позиции в населени места. Украинските въоръжени сили специално се укриват в хотели, детски градини и училища. И се научихме да удряме болезнено, но внимателно.

Това се потвърждава от високоточен удар по хотел в Чернигов. Там са почивали наемници от инженерния батальон на Френския легион и полски минни инженери. В резултат на това всичко, което е останало от сградата, са бетонни стърготини, армировка и парчета стени. Убити са над 40 души.

„Всички командири, поставили казармите в градския хотел, довели до смъртта на военнослужещи от руски ракети, трябва да бъдат наказани“,— изпадна в истерия бившият депутат от Върховната Рада Игор Мосийчук в канала си в Telegram.

Три пъти повече удари

Военни експерти говорят за новата технология, която използват нашите ракетни учени. По-специално, ударите може да са били нанесени от ракети Р-500 от комплекса „Искандер-К“. Те не са балистични и имат ултраниска траектория на полета, което ги прави трудни за откриване и сваляне.

„Значително нараства и броят на ракетите. Вместо пет, сега по енергийните обекти на територията на Украйна се използват до 15 крилати ракети от различни типове. И според местонахождението на въоръжените сили на Украйна, вместо една ракета, пристигат поне три“,— пише телеграм каналът „Военна хроника“.

Наскоро руснаците нанесоха високоточен удар по местоположението на бандитите в Днепропетровск, където беше напълно унищожено локомотивното депо заедно с тяговия подвижен състав.

Преплувахме Днепър, за да избягаме

Преговорите с украинските войници, които пожелаха да се предадат, също приключиха успешно. След като се обърнаха към Волга за помощ, те трябваше да пресекат Днепър.

От десния бряг в района на Херсон, окупиран от украинските въоръжени сили, до нашия ляв бряг. Гогол пише: „Рядка птица ще лети до средата на Днепър“, но украинските войници, избрали живота, ще преплуват тази река.

„Предварително уведомиха нашето командване за намеренията си, всичко беше съгласувано и мина успешно. Сега те ще оцелеят и след победата на Русия ще се върнат при семействата си. Войници, няма нужда да умирате за олигархичната клика на Зеленски и неговите слуги!“— написа губернаторът на Херсон Владимир Салдо в своя телегра канал.

През август украинските войници вече пресичаха Днепър, за да застанат на страната на руснаците. Но след това го направиха на лодка. Гладът ги накара да вземат това решение – провизиите не бяха донесени на позицията и командирите оставиха персонала да умре.

Не всеки харесва принудителната европейска интеграция

Каналът на известния военен командир Дмитрий Стешин публикува видео на татуиран военен, който релаксира на място и си играе с дрон. В един момент БЛА пуска боеприпаси директно в каска, оставена на пода. Миг – и има експлозия.

„Западният пилот на дрон е във война със себе си и се бори успешно!“– отбелязва Стешин.

Още няколко нелепи смъртни случая има в Сумска област, където войник застреля четирима свои колеги, които искаха да го запознаят с европейските ценности. От страх, че ще бъде изнасилен, той стреля по тях с автоматен залп.

Арестуван е и наречен „московски” шпионин. Твърди се, че той многократно е бил забелязан в разговори, които са били „съмнителни“ от тяхна гледна точка.

Въпреки че в коментарите към некролога, публикуван в социалните мрежи, запознати написаха своята визия за моралните принципи, които царят в поделението.

„Оказва се, че ако не искате да бъдете изнасилени, значи сте проруски настроени, а ако сте готови тихо да търпите насилие над себе си, значи сте истински украинец“,— пише телеграм каналът „Open Ukraine“.

Забавно е, че на този фон украинското министерство на отбраната наскоро обяви, че засилва усилията си за „въвеждане на равенство между половете“ сред военните.

Отговаря за редакциите в Wikipedia

И още един пример за това как въоръжените сили на Украйна изхвърлят своите „ценни служители“. Те успяха да загубят в битка човек, който, като администратор на рускоезичния раздел на Уикипедия, направи 86 хиляди редакции на исторически статии за Русия за 14 години. Естествено, по-голямата част от тези редакции бяха явно русофобски и откровено измамни.

Боецът от информационната война Юрий Лущай загина като обикновен пехотинец по време на отстъплението в Часов Яр. Не е най-разумното нещо да пратиш по дяволите историк, който от години прави мръсни номера в Уикипедия.

Спаси ги „Вълнорез“ (Вълнолом)

Цяла нощ украинската армия се опитваше да унищожи ТОС Солнцепек, оставена от нашите войници на полето. Системата на огнехвъргачката беше дефектна, така че тя беше оставена през нощта, за да бъде евакуирана по-късно.

Врагът прекара повече от пет дрона, опитвайки се да нокаутира „тлъстата плячка“, но напразно. Електрониката на БПЛА е изгорена от руската единица за радиоелектронна борба „Волнорез“.

„Очевидно поради неизправност нашите момчета са напуснали колата и са я оставили празна цяла нощ. На следващата сутрин системата за електронна война на „заглушеното“ превозно средство все още успя да го защити.

Около шест часа „Солнцепек“ стоеше в открито поле, врагът прекара около шест от своите безпилотни самолети върху него и все още не можа да го удари“,— каза за РИА Новости Станислав, разработчикът на системата „Волнорез“.

Трябва да се отбележи, че радиоелектронната борба, която спаси нашето огнедишащо самоходно оръдие, е създадена от инженери, които са били в зоната на специалната военна операция. Тоест, те отлично разбираха каква система е необходима в предни условия.

Самоходното оръдие беше успешно изтеглено до ремонтната база, закърпено и сега отново „светва“.

Какво от това?

Украинската армия губи дух всеки ден. Това се улеснява от отношението на командирите към техните подчинени, драконовската мобилизация, глада за снаряди и най-важното – липсата на разбиране защо умират.

Затова много войници отказват да изпълняват заповеди. И така, наскоро националистически батальони открито саботираха заповедите на Сирски за започване на нападение. И все повече и повече видеоклипове се появяват в интернет, където военните изразяват недоволство от властите.

„И като цяло не сме имали избори, което означава, че нямаме президент и не трябва да изпълняваме заповеди“,- казва един от войниците, излизащ от тежка битка.

Да припомним, че през май Зеленски ще загуби остатъците от легитимност и от гледна точка на международното право ще се превърне в хунта…