Политическата безпътица в държавата през последните години остави софиянци без Околовръстен път. Гражданите не питат кой е шеф на АПИ, а защо стоят в задръстването между „Бъкстон“ и „Люлин“, където трябва да се изгради последният липсващ участък от околовръстния път. Това написа във Фейсбук кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Йорданка Фандъкова. 

Ето пълния текст на публикацията:

Политическата безпътица в държавата през последните 3 години, остави софиянци без Околовръстен път. Гражданите не питат кой е шеф на АПИ, а защо стоят в задръстването между „Бъкстон“ и „Люлин“, където трябва да се изгради последният липсващ участък от околовръстния път. 

През 2021 г. в общината изработихме и предадохме на Министерството на регионалното развитие плана за първия етап от отсечката. От тогава досега документите се преместват от едно бюро на друго, но реални действия няма. 

Ангажиментът, който поемаме лично с г-н Нанков, е да ускорим процесите, така че процедурите за отчуждаване и строителство на липсващия участък на софийския околовръстен път да започнат. 

Строителството на националната детска болница в Горна Баня също е директно свързано с изграждането на тази отсечка, за да се осигури бързия достъп до нея. 

В последните 14 години успяхме заедно с държавата да изградим Южната дъга, Северната тангента и Западната дъга на околовръстния път. За да довършим започнато, подкрепете екипът на ГЕРБ-СДС с №22 в бюлетината.