Канада призова за незабавно спиране на огъня в ивицата Газа, след като при израелски удар бяха поразени палатки с разселени хора близо до град Рафах, който се намира в Южна Газа, предаде ДПА.

„Ужасени сме от удари, при които бяха убити цивилни палестинци в Рафах“, написа канадската външна министърка Мелани Жоли в социалната мрежа „Екс“.

„Канада не подкрепя израелска военна операция в Рафах. На това голямо човешко страдание трябва да бъде сложен край. Настояваме за незабавно спиране на огъня“, се казва в изявлението на Жоли.

Контролираните от палестинското ислямистко движение „Хамас“ здравни власти на ивицата Газа заявиха, че 45 души са били убити и десетки са били ранени при израелски въздушен удар.

Австралийската външна министърка Пени Уонг призова за незабавно спиране на огъня в Газа след израелските въздушни удари близо до град Рафах, предаде ДПА.

„Събитията от последните 24 часа подчертават необходимостта от спиране на огъня по хуманитарни причини, за да може цивилните да бъдат защитени“, се казва в изявление на австралийската министърка в „Екс“.

Израел предприе операцията си в ивицата Газа, след като на 7 октомври миналата година бойци на „Хамас“ извършиха безпрецедентна атака срещу еврейската държава.