Правните власти на Колорадо одобриха споразумение с Джена Елис, някогашна адвокатка на бившия президент Доналд Тръмп, с което ѝ се забранява да практикува право в щата в продължение на три години, след като тя се призна за виновна, че е помогнала

През октомври Елис със сълзи на очи се призна за виновна по обвинения в подпомагане на фалшиви изявления в окръг Фултън, Джорджия. Тя е един от 18-те съучастници на Тръмп, които бяха обвинени в мащабно дело за кампанията на бившия президент за отмяна на победата на Джо Байдън през 2020 г. в Джорджия.

Преди това Елис беше порицана в Колорадо за неверни твърдения във връзка с изборите през 2020 г., включително, че изборите са били „откраднати“ от Тръмп. Тези лъжливи твърдения бяха част от продължителната кампания на съюзниците на Тръмп, която помогна да се стигне до нападението срещу Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г.

Последното дело е заведено от правните органи на Колорадо след признанието на Елис в Джорджия. В делото се твърди, че Елис „е причинила значителни действителни вреди по различни начини. Тя е подкопал доверието на американската общественост в процеса на президентските избори“.

Отбелязва се също така, че престъплението на Елис „се дължи на поведението ѝ като съучастник, а не като ръководител“.

Родена в Колорадо, която от време на време практикува в родния си щат, Елис се намира във Флорида и не може да бъде открита веднага за коментар. Тя е последният от множеството хора, обвинени или дисциплинарно наказани за подпомагане опита на Тръмп да отмени загубата си на вота през 2020 г.