Кметове и жители на пострадалите при наводнението през 2022 година карловски села излизат на протест заради спряното финансиране на проектите за възстановяване на щетите, предаде БНТ.

Очаква се да бъдат блокирани Подбалканският път и проходът Троян-Кърнаре.

Богдан, Каравелово, Слатина, Розино и Христо Даново пострадаха сериозно след водното бедствие на 2 септември преди 2 години. След описване на щетите стана ясно, че за възстановяване на пострадалата инфраструктура ще са необходими над 75 милиона лева. Досега община Карлово е получила едва 17 милиона, които са недостатъчни, за да бъдат завършени възстановителните дейности, заявяват от създадения Инициативен комитет от кмета на Карлово и кметовете на засегнатите села. Те настояват спешно да бъдат отпуснати 38 милиона лева за 2024 г.,с които да продължи изпълнението на проектите за възстановяване на разрушени от бедствието мостове, улици и дерета в Карлово и селата.

Също така искат и да бъдат предвидени допълнително близо 20 милиона лена в бюджета на Междуведомствената комисия за 2025 г., с които да бъде довършено възстановяването на разрушената от бедствието инфраструктура.