Нашата цел е да управляваме самостоятелно. В противен случай бъдещето на България ще бъде застрашено, каза лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов на среща с избиратели в Добрич. „Готови сме да водим разговори и с други политически сили, без ДПС. Само че при нашите условия, които са точно пет”, допълни той.

Водачът на листата на партията за 8 МИР Добрич Константина Петрова посочи, че условията са -референдум за членството на еврозоната, референдум за членството в НАТО, прекратяване на военната помощ за Украйна и създаване на компенсаторен фонд за възстановяване щетите на българските предприемачи в резултат на ембаргото върху Русия, прекратяване на ембаргото срещу Русия, вдигане на санкциите и създаване на преговорен екип за предоговаряне на членството ни в ЕС.

Според Костадинов кампанията е приключила вчера със заявката, дадена от страните-членки на НАТО, да се даде възможност на Украйна с натовско въоръжение да се напада директно Русия. „От вчера изборът на българските граждани изведнъж се сведе до алтернативните –„Възраждане“ или война“, каза той.