От днес до 30 юни аварийно се затваря за движение част от детелината на бул. „България“ и Софийския околовръстен път (СОП), съобщиха от Столична община (СО), предаде БТА.

Забранява се влизането на пътни превозни средства по пътната връзка от бул. „България“ на пътния възел със СОП, посока Пловдив, както и по пътната връзка от СОП към бул. „България“, посока ул. „Даскал Стоян Попандреев“.

Променят се и маршрутите на автобуси 304 и 63.

Автобусна линия № 304 в посока Националния исторически музей (НИМ) ще върви от ж.к. „Дружба 2“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „България“/Софийски околовръстен път (пътен възел Бояна), направо по ул. „Даскал Стоян Попандреев“, надясно по ул. „Александър С. Пушкин“, надясно по бул. „Никола Петков“, продължава по Софийски околовръстен път до спирка с код „НИМ“, която става крайна/начална за линията.

В посока ж.к. „Дружба 2“ маршрутът не се променя.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута както следва, сред които и „Гробищен парк Бояна – по желание“, „Резиденция Бояна – по желание“, „ул. Маломир“ и „бул. Ал. Пушкин“.

Закрива се спирка „НИМ“ в южното локално платно на СОП.

Автобусите по линия № 63 в посока кв. “Бояна” ще правят маневра по трите пътни връзки на пътен възел Софийски околовръстен път – бул. „България“.

Кметът на София Васил Терзиев обяви, че спешно обследване на мостовото съоръжение е довело до решението движението да бъде спряно и да се изчака резултата от по-обстоен анализ. Очаква се той да отнеме до 45 дни.