Районният съд във Велико Търново остави в ареста 21-годишния неправоспособен и дрогиран водач, който на 28 май избяга от полицейска проверка и след преследване предизвика катастрофа с три автомобила под крепостта „Царевец“ в града, предаде БНТ.

Денислав Славчев влезе в съдебната зала с качулка. Младежът от ловешкото село Катунец и неговият адвокат не пожелаха да говорят с журналисти. След по-малко от час съдията Даниел Йорданов от Великотърновския районен съд върна младежа в ареста, тъй като има опасност той да се укрие:

„Самите престъпления не са тежки, но начинът на осъществяването им, цялата му деятелност, ще има и най-вероятно нови обвинения към тези две, които са, има изготвяне на експертизи. Процесуалното му поведение е добро. Признава се за виновен и желае сключване на споразумение с прокуратурата.“

21-годишният младеж е седнал зад волана на скъп спортен автомобил след употреба на наркотици. През нощта на 28 май е избягал от полицейска проверка в центъра на Велико Търново и при последвалото преследване под крепостта „Царевец“ се ударил в контейнер за смет и в три автомобила.

На този етап му е повдигнато обвинение за неизпълнение на полицейско разпореждане и за шофиране след употреба на наркотици. Предстои изготвянето на експертиза за нанесените щети от катастрофата.