Националният отбор по футбол на България започна подготовката си за двата мача през юни, които се явяват и генерална репетиция за началото на турнира Лига на Нациите, който започва от септември. „Лъвовете“ гостуват на Румъния на 4-и юни, а четири дни по-късно ще срещнат друг финалист на Евро 2024 – Словения на стадион „Стожице“ в Любляна, предава БНР.

Отборът се събра в четвъртък по обяд, а надвечер на терена в базата на БФС в квартал „Бояна“ направи и първата си тренировка. В нея се включиха 20 футболисти, като петима липсваха по уважителни причини и пристигат късно тази вечер. Утре трябва да се появи и Валентин Антов – защитникът на италианския Кремонезе, който играе баражи за влизане в Серия А.

Групата в момента е от 25 футболисти. Първоначално селекционерът Илиан Илиев повика 28 човека, но шестима отпаднаха по различни причини – футболистите на Лудогорец Спас Делев, Тодор Неделев и Антон Недялков заради сгъстен календар, Илия Груев заради преумора, а Лукас Петков и Петко Христов поради травми.

За да добие групата размер от 25 футболисти, Илиев повика Ангел Лясков от Локомотив (Пловдив), Васил Панайотов (Черно море) и Радослав Кирилов (ЦСКА 1948).